اگر می خواهید با تعدادی از مخترعینی که به واسطه اختراع های خود جاودانه شده و نام خود را با آن اختراعات گره زده اند آشنا شوید این مطلب را مطالعه کنید.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، در طول تاریخ مخترعین فراوانی سعی کردند تا با طراحی و ساخت وسایل گوناگون زندگی را برای بشر آسان تر کنند. مخترعین کوچک و بزرگ زیادی در این سالها پا به عرصه نهادند و ابداعات کوچک و بزرگ خود را در اختیار انسان ها قرار دادند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با تعدادی از اختراع هایی که در طول دوران مختلف باعث جاودانه شدن نام طراحانشان شدند آشنا کنیم.



رابرت ویلهلم بونسن
بسیاری از ما در آزمایشگاه شیمی مدرسه خود با یک وسیله کوچک فلزی آشنا شده ایم که ایجاد شعله کرده و حرارت لازم برای ایجاد واکنش های شیمیایی را ایجاد می کند. شکل کلی این وسیله آزمایشی یک میله فلزی و یک پایه است که به وسیله یک ورودی اجازه می دهد تا جریان گاز به درون لوله هدایت شده و سپس به وسیله یک جرقه در سر لوله شعله ور می شود. این وسیله به یکی از ساده ترین و مشخص ترین ابزار در آزمایشگاه های شیمی در جهان بدل شده است . سازنده این وسیله طراح آلمانی "رابرت ویلهلم بونسن" است که در قرن نوزدهم این میلادی این وسیله را طراحی کرده است.



رودولف کریستین دیزل
تقریبا اکثر ما تا به امروز اسمی از موتورهای دیزل شنیده ایم. شاید بتوان گفت که در زمینه سیستم های پیشران یکی از بزرگترین ابداعات همین موتور دیزل بوده است. اما طراح این موتور " رودلف کریستین کارل دیزل" طراح و مخترع آلمانی که در فرانسه متولد شده بود پس از مطالعه در مورد موتورهای بخار و ضعف های آنان در سال 1892 اولین موتور بر پایه فشار و احتراق را طراحی کرده و ساخته است.



جرج واشنگتن فرریس
آیا می دانید که چرخ و فلک که امروزه به جزء جدایی ناپذیر بسیاری از شهربازی ها تبدیل شده است از کجا و توسط چه کسی ساخته شده است؟ " جرج واشنگتن فرریس" طراحی آمریکایی بود که در میانه های قرن نوزدهم میلادی سعی کرد تا با استفاده از یک سازه چوبی دایره ای که حول محوری می چرخد صندلی نصب کرده و مسافرین را به آن سوار کند. طرح اولیه او یک سازه چوبی با ارتفاع 8 متر بود . اختراع او در ابتدا " چرخ واشنگتن" نام گرفت. در سال 1893 میلادی وی موفق شد تا سازه ای را بخ ارتفاع 80 متر از جنس فلز بسازد که قابلیت حمل 2160 مسافر را داشته و با موتورهای بخار کار می کرد. این بنا که در کشور کلمبیا تاسیس شده بود تا سال 1906 میلادی فعال بود.



ژوزف ایگناس گیوتین
باید متوجه شده باشید که این شخص که بین بین سالهای 1738 تا 1814 میلادی زندگی می کرده است سازنده چه وسیله ای بوده است. گیوتین یک وسیله برای اعدام اشخاص است که هنوز هم در بخش هایی از جهان کاربرد دارد. در آن زمان کشتن محکومین به اعدام با درد و رنج بسیاری همراه بود و شخص متهم رنج فراوانی را تحمل می کرد. دکتر گیوتین به عنوان یک پزشک و سیاستمدار فرانسوی این وسیله را طراحی کرد تا پروسه اعدام محکومین بسیار سریع و بدون درد انجام شود.



دبلیو.اچ . هوور
امروزه در بسیاری از خانه های ما یک عدد ماشین جاروبرقی یافت می شود که با کمک آن می توانیم به راحتی و در مدت زمانی کوتاه منزل خود را تمیز کنیم. او در سال 1908 میلادی ماشینی را طراحی کرد با یک موتور الکتریکی در بالای مکنده تنظیم شده بود به بازار عرض شد. او که یک آمریکایی بود در ابتدا در کشور خود مورد توجه قرار نگرفت و این انگلیسی ها بودند که اختراع وی را مورد توجه قرار داده و آن را با نام "ماشین هوور" به دنیا عرضه کردند. سپس این آمریکایی ها بودند که به ارزش های بالای این ماشین پی برده و از آن بهره بردند.



هنری شراپنل
در ابتدا باید برای اطلاع خوانندگان عزیز بگوییم که در زبان انگلیسی معادل واژه ترکش و یا ریز بمب " شراپنل" است. هنری شراپنل یک افسر ارتش انگلستان بود که در نبردهای قرن هیجده و نوزده انگلستان با کشورهای مختلف و خصوصا فرانسه شرکت کرده بود. او نوع خاصی از گلوله توپخانه را طراحی کرده بود که علاوه بر ماده منفجره با تعداد زیادی از گلوله های ساچمه ای پر شده بود. این گلوله ها بر روی هدف منفجر می شدند و بارانی از ترکش را بر سر نیروهای دشمن می ریختند. این ابداع در گلوله های ضد هوایی و همچنین بمب های هوا پرتاب و همچنین بمب های خوشه ای نیز مورد استفاده قرار کرفته است.



لویجی گالوانی
پروسه گالوانیزه کردن فلزات یکی از برنامه هایی است که امروزه بر روی بسیاری از فلزات انجام می شود و از زنگ زدگی آنها جلوگیری می کند. لویجی گالوانی مخترع و دانشمند ایتالیایی که در قرن هیجدهم زندگی می کرد اولین شخصی بود که توانست یک جریان برق مستقیم را بدست آورده و اولین باطری ها را اختراع کند. به احترام این مخترع پروسه ارتقاء فلزات با الکتریسیته به "گالوانیزه کردن" معروف شده است./ ق پ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iraq
ستایش
۲۰:۰۴ ۰۹ مهر ۱۳۹۷
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
کاویار
۱۸:۰۰ ۱۶ مهر ۱۳۹۶
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
Amir
۱۲:۵۰ ۰۹ تير ۱۳۹۴
فوق العاده بود
-
سارا
۱۹:۰۴ ۰۶ شهريور ۱۳۹۳
واقعا ممنون حرف نداشت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشنوا
۲۰:۰۳ ۱۴ مهر ۱۳۹۲
ممنونم که علم ما را افزون کردید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۰ ۲۵ تير ۱۳۹۱
ممنون جالب بود