خبرگزاری رویترز در گزارشی با تاکید بر وجود اختلاف های جدی میان اعضای گروه 1+5 درباره «کاری که باید در مقابل ایران انجام بدهند»، نوشت که این گروه به هیچ وجه آماده مواجهه با شکست مذاکرات بغداد یا مواجه شدن با یک ابتکار عمل از جانب ایران نیست.

به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایران هسته ای، ویلیام مک لین و فردریک دال در گزارشی برای خبرگزاری رویترز از لندن که در روز پنج شنبه منتشر شده، با ابراز نگرانی از نبود انسجام درونی در میان اعضای گروه 1+5 نوشتند: تحلیلگران می گویند هر گونه پیشنهاد ملموسی که ایران بر روی میز بگذارد، پیوستگی و انسجام ائتلاف غرب با روسیه و چین برای جلوگیری از دستیابی ایران به توان تسلیحاتی را به بوته َآزمایش می گذارد و می تواند به سادگی به ماه ها مذاکرات بی نتیجه درباره نحوه پاسخ به پیشنهاد ایران منجر شود.

 اختلافات درباره مناسب ترین پاسخ به پیشنهاد ایران برای مثال تعلیق چند تحریم در ازای توقف غنی سازی در سطح 20 درصد می تواند تلاش ها برای تبدیل کردن هرگونه ابتکار به حرکت هدفمند به سمت حل و فصل مسئله را با مشکل روبرو کند.

 یک دیپلمات اروپایی در گفت وگو با رویترز گفت :فکر می کنم زمانی که واقعا زمان اقدام برضد ایران می شود و باید درباره نحوه اقدام برضد ایران تصمیم بگیرد با مشکلات عمده ای روبرو می شود و در حال حاضر شرایط بسیار ساده و ایران هیچ قولی نداده است با این حال فکر می کنم هرگاه زمان واکنش به ایران فرا برسد شرایط برای گروه 1+5 دشوار خواهد شد.

مک لین و دال در ادامه با اشاره به موضع چین در این باره نوشتند: شاشانگ جوشی تحلیلگر موسسه رویال یونایتد می گوید که احتمال بروز شکاف میان روسیه و چین و دیگر شرکای آنها درباره لزوم لغو تحریم های سازمان ملل برضد ایران وجود دارد و آمریکا احتمالا خواستار برچیده شدن سایت فردو در جنوب تهران خواهد شد تاسیساتی که به بهترین شکل در برابر حملات هوایی احتمالی سنگربندی شده است. روس ها و چینی ها می دانند که این مسئله بعید خواهد بود و احتمالا پیشنهادهای ایران به جز این مسئله را خواهند پذیرفت.

بنابراین پیش بینی می شود شاهد تلاش ایران برای جداکردن روسیه و چین از دیگری با ارائه پیشنهادی ملموس و قابل توجه خواهیم بود با این حال این پیشنهاد به هیچ وجه شامل برچیدن سایت فردو نخواهد بود. تهران پیش از این نیز بستن سایت فردو را رد کرده است.

کارشناسان در تهران می گویند که نیاز راهبردی گروه 1+5 به تداوم و مثبت بودن مذاکرات یک فرصت راهبردی را پیش روی ایران قرار داده است./پ2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار