به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دكتر مريم السادات موسوي زاده، مدير نظارت و كنترل مواد غذايي و بهداشتي آرايشي معاونت غذا و داروي هرمزگان استفاده مناسب و در حد مجاز رنگهاي مورد تاييد نمي تواند اثر نامطلوبي روي سلامت افراد بگذارد اما استفاده بيش از اندازه آنها مي تواند عطر و طعم غذا را تحت تاثير قرار دهد و سلامتي مصرف كننده را به خطر بيندازد.
وي افزود: بسته به نوع رنگ احتمال بروز سرطان ، بيماري هاي كليوي و كبدي در مصرف كنندگان وجود دارد و استفاده از رنگ هاي غيرمجاز در خوراكي هاي كودكان مانند بيسكويت ،يخمك ،آبنبات ،ژله و ديگر خوراكي ها مي تواند باعث آسيب ديدن كبد و كليه گردد.
موسوي زاده درباره چگونگي تشخيص مجاز يا غيرمجاز بودن رنگ هاي خوراكي اظهار داشت :چنانچه پس از حل كردن رنگ در آب ولرم درون ظرف سراميك سفيد و خالي كردن آن اثر رنگ روي ظرف باقي بماند مي توان گفت رنگ استفاده شده غيرمجاز بوده است.
وي توصيه كرد براي بهبود رنگ و ظاهر مواد غذايي و حفظ سلامت خانواده از رنگ هاي طبيعي استفاده شود.
وي آب اسفناج يا جعفري براي رنگ سبز ،آب چغندر را مناسب براي رنگ قرمز و استفاده از زعفران را براي تهيه رنگ زرد مناسب دانست.
موسوي زاده همچنين استفاده از پودر كاكائو براي رنگ قهوه اي در كيك و شيريني و استفاده از شربت توت فرنگي و آلبالو را براي ايجاد رنگ قرمز در نوشيدني ها و شيريني ها پيشنهاد كرد. /ح