زواری، درگفتگوباخبرنگارباشگاه خبرنگاران تبريز، بقعه شیخ شهاب الدین اهری، مسجدجامع، بازار اهر، خانه دکتر قاسم خان اهری، کاروانسرای شاه عباسی، قلعه های پشتاب و نقدوز، تپه های باستانی و آثار مختلف دیگر را از اثرهای ثبت شده ملی در شهرستان اهر اعلام کرد.
وی، با اشاره به جاذبههای بکر گردشگری و آثار متنوع تاریخی، شهرستان اهر را یکی از مناطق مهم استان در حوزه گردشگری برشمرد و افزود: طی یک سال گذشته بالغ بر یک میلیارد و 900 میلیون ریال برای مرمت و بازسازی بقعه شیخ شهابالدین، خانه دکتر قاسم خان اهری، بازار اهر، مسجد جامع، کاروانسرای گوره دره و بررسی باستانشناسی منطقه زردخانه از توابع بخش مرکزی اهر هزینه شده است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اهر، گفت: برای ایجاد زیرساختهای مناسب گردشگری، کمپ گردشگری فندقلو، دره علیآباد و واحدهای خدماتی بهداشتی بین راهی بالغ بر 3 میلیارد و 500 میلیون ریال هزینه شده است که امیدواریم با تخصیص اعتبارات بیشتر در سالجاری و حمایت ویژه مسئولان استان و شهرستان شاهد توسعه زیرساختهای گردشگری در منطقه باشیم.
زواری، افزود: در بخش مرمت و بازسازی آثار تاریخی امسال عملیات تعیین حریم و بازسازی قلعه تاریخی نقدوز آغاز میشود که با اجرای این پروژه شاهد شناسایی بیشتر این قلعه تاریخی خواهیم بود.
وی، از دیگر برنامههای نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اهر را مرمت و بازسازی ازاره سنگی بقعه شیخ شهابالدین اهری و ادامه بازسازی بخشی از حصار خشتی دیواره ضلع شرقی اعلام کرد.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اهر، با اشاره به آثار متعدد و خانههای تاریخی دارای ارزش معماری شهرستان اهر که در فهرست آثار ملی ثبت شدهاند از علاقمندان آثار تاریخی و ادارات و نهادهای دولتی و غیردولتی که تمکن مالی دارند خواست تا با تملک و خرید این خانهها از بخش خصوصی از تسهیلات ویژه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری جهت مرمت و بازسازی و اعطای کاربری مناسب فرهنگی خدماتی بهرهمند شوند.
زواری، همچنین از برگزاری جشنواره صنایع دستی عشایری ارسباران به محوریت ورنی به صورت کشوری با حضور استان های عشایر نشین کشور در سال جاری خبرداد./س