567 میلیارد تومان از شرکتهای خصوصی هوایی طلب داریم که باید در یک مدت ۳ ماهه بدهی خود را تسویه کنند در غیر این صورت در مرحله اول سوخت به این شرکتها فروخته نخواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران جلیل سالاری در نشست خبری که صبح امروز (یکشنبه 20 فروردین) در محل ساختمان مرکزی وزارت نفت با حضور خبرنگاران و نمایندگان رسانه ها برگزار شد، گفت: سال 90 در مقایسه با سال پیش از آن و سالیان گذشته حدود 6.6 میلیارد لیتر سوخت اضافه به نیروگاه های کشور تحویل و بیش از 4.2 میلیارد لیتر سوخت مایع نیز در نیروگاه ها ذخیره سازی شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی افزود: روند مصرف فرآورده در سال 90 در مقایسه با سال پیش از آن (89) کاهشی بود و مصرف گاز مایع در این سال 9 درصد، بنزین 2 درصد و نفت سفید نیز 2 درصد کاهش یافت.
وی تاکید کرد: مصرف دو فرآورده نفت گاز و نفت کوره به دلیل برودت هوا در مقایسه با سال 89 روند افزایشی داشت و مصرف نفت گاز در سال 90 2.5 درصد و نفت کوره حدود 11 درصد افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تاکید کرد: خوشبختانه روند مصرف فرآورده کشور در سال گذشته به نحوی بود که با مدیریت آن حوزه تولید فرآورده از رشدی مناسب برخوردار شد.
وی درباره نحوه توزیع فرآورده در سال 90 گفت: انتقال و توزیع فرآورده در کشور با استفاده 60 درصدی از ظرفیت خطوط لوله کشور، 22 درصد با استفاده از حمل و نقل زمینی، 10 درصد از بخش دریایی و 4 درصد به شکل ریلی بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: 567 میلیارد تومان از شرکتهای خصوصی هوایی طلب داریم که باید در یک مدت ۳ ماهه بدهی خود را تسویه کنند در غیر این صورت در مرحله اول سوخت به این شرکتها فروخته نخواهد شد.
سالاري با اشاره به سوخت شرکتهای هواپیمایی گفت: قبل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها قیمت سوخت هواپیماهای داخلی 100 تومان و هواپیماهای خارجی بین 800 تا 1100 تومان محاسبه می‌شد اما بعد از اجرای این قانون قیمت سوخت هواپیماهای داخلی به 400 تومان رسید و براساس مصوبه قانون هدفمند کردن قیمت سوخت هواپیماهای خارجی نیز افزایش پیدا کرد و کلیه شرکتهای هواپیمایی موظفند بدهی خود را به شرکت پخش پرداخت کنند. در غیر این صورت مطابق قانون با آنها برخورد خواهد شد.
وي تصريح كرد: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی براساس رسالتی که دارد وظیفه انتقال فرآورده‌های نفتی را تا مبادی مصرف برعهده دارد که بر این اساس در سال گذشته و در طی 365 روز مصرف گاز مایع 9 درصد، بنزین 2 درصد، نفت سفید 2 درصد کاهش داشته است.
سالاري با اشاره به میزان سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها گفت: در سال گذشته نزدیک به 6.6 میلیارد لیتر سوخت به نیروگاه‌ها تحویل داده شد که این سوخت‌رسانی 4.2 میلیارد لیتر توسط ذخیره‌سازی خود نیروگاه‌ها 20 درصد زمینی، 60 درصد خط لوله، 4 درصد خط ریلی و 10 درصد از طریق دریا انجام شده است.
وی با اشاره به مصرف بنزین در 19 روز ابتدایی سال 91 گفت: همانطور که در خبرها نیز اعلام شد مصرف در این مدت رشد چشمگیری داشته است بطوری که در تاریخ 12 فروردین سال جاری 89.7 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که نوعی رکورد در طول سال‌های اخیر محسوب می‌شود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: در طول این 19 روز به طور میانگین 67 میلیون لیتر بنزین مصرف شده است و مصرف نفت و گاز نیز 16 درصد و نفت‌کوره 15 درصد افزایش یافته است.
سالاری با اشاره به اینکه در طول تعطیلات نوروز همه مجاری عرضه با جدیت مشغول به خدمت‌رسانی بودند تصریح کرد: خوشبختانه هیچ جای نگراین برای عرضه سوخت فرآورده‌های نفتی در کشور وجود نداشت.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به بخش بازرگانی این شرکت گفت: در سال گذشته روزانه 3.5 میلیون لیتر سوخت جت میان 15 هزار و 500 فروند هواپیما عرضه شد که این عرضه سوخت نیز نوعی رکورد محسوب می‌شود.
وی با اشاره به مطالبات شرکتهای خصوصی گفت: براساس مصوبه قانون هدفمند کردن یارانه‌ها 567 میلیارد تومان از شرکتهای خصوصی هوایی طلب داریم که این شرکتها موظفند در یک مدت ۳ ماهه بدهی خود را تسویه کنند در غیر این صورت در مرحله اول سوخت به این شرکتها فروخته نخواهد شد و در مرحله دوم نیز قیمت سوخت به صورت آزاد محاسبه خواهد شد.
سالاري ادامه داد: در همین رابطه مصرف نفت و گاز و نفت کوره با توجه به شرایط و برودت هوا به ترتیب دومین و یازده درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به مشکلاتی که بین جایگاه‌داران عرضه بنزین و شرکت پخش ایجاد شده بود گفت:‌ هم اکنون جایگاه‌داران براساس یک نظام کارمزی عمل می‌کنند اما پس ازمذاکراتی که با ستاد حمایت انجام شد تصمیم گرفتیم تا نظام حق‌العمل‌کاری نیز بین جایگاه‌های بنزین اجرا شود.
وی با اشاره به صادرات و سوآپ فرآورده‌های نفتی در یکسال گذشته گفت: روزانه 500 تن گاز مایع و 888 تن نفت کوره سوآپ می‌شد که بر این اساس 2.8 میلیون لیتر نفتا صادر شد.
مدیر عامل شرکت پخش گفت: در سال گذشته 23صدم میلیون لیتر بانکرینگ انجام شد و تنها یک محموله 600 هزار لیتری توانستیم بنزین صادر کنیم./ق2

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار