به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، حمید صالحی مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: در سالهای گذشته مارها از نقاط مختلف کشور جمع آوری و به مرکز موسسه رازی در کرج برای انجام عملیات زهر گیری منتقل می شدند که بعد از مرحله زهر گیری مارها به محیط برگردانده می شدند و یا امکان تلف شدن آنها وجود داشت.
وی ادامه داد: این طرح برای اولین بار در ایران و شاید در خاورمیانه باشد که در منطقه حفاظت شده شاسکوه و پاسگاه محیط بانی شیخ علی که یکی از زیستگاههای مار جعفری است اجرا شد.
صالحی این طرح را از چند جنبه حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: با این طرح ثابت کردیم که حفاظت از تنوع زیستی و حیوانات مهم است به دلیل اینکه زهر مار تهیه شده و بعد به واکسن تبدیل شده و جان هزاران نفر را نجات می دهد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: مار از محیط زیست اصلی خویش گرفته شده و پس از زهر گیری به همان منطقه برگردانده می شود که هیچ گونه به هم خوردگی از نظر تنوع زیستی مار ایجاد نخواهد شد.
*ایجاد شغل پایدار برای بومیان منطقه حفاظت شده شاسکوه
ایجاد شغل پایدار و مناسب برای افرادی که در حاشیه منطقه حفاظت شده شاسکوه هستند از دیگر مزایای این طرح است.
اکبری معاون تولید فرآورده های واکسن و سرم سازی رازی نیز گفت: موافقت نامه ای بین موسسه سرم سازی رازی و سازمان حفاظت محیط زیست منعقد شده که در چندین منطقه از مناطق کشور که محل صید جانوران سمی است جانوران از صیاد تحویل گرفته می شود و در همان محل جانور زهر گیری و مجدد در محیط زیست رها سازی می شود.
وی افزود: این کار مشترک بین موسسه رازی و سازمان حفاظت محیط زیست برای نخستین بار در خراسان جنوبی اجرا شد.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح آسیبی به جمعیت جانوران سمی وارد نمی شود چرا که انتقال این جانوران به موسسه و برگشت مجدد به محیط زیست باعث تلف شدن آنها حین حمل و نقل و نگهداری آنها در موسسه می شد.
وی خاطر نشان کرد: از مردم تقاضا داریم که به حفاظت از تنوع زیستی با این انگیزه بنگرند که تنوع زیستی از سرمایه های اصلی کشور ماست و امسال که مقام معظم رهبری سال حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی نام گذاری نمودند بنابراین تنوع زیستی یکی از سرمایه های اصلی کشور است که باید مورد حفاظت و بهره برداری پایدار قرار گیرد./ز