مجتبي شادلو رئيس اتحاديه باغداران كشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با بيان اين مطلب افزود: با برنامه ريزي مناسب و ذخيره سازي در حد كافي براي مصرف ايام نوروز مردم به يكباره با ورود ميوه هاي وارداتي اميد از توليد كنندگان گرفته شد و ميوه هاي توليد داخل در سردخانه باقي ماندند.
وي ادامه داد: با توجه به تهديدهاي جزئي شرايط جوي كشور در سال 90، ميزان توليد ميوه در كشور بسيار بالا بوده و با برنامه ريزي مناسب ميوه ها به مكانهاي مطمئن و سردخانه ها انتقال داده شد كه اين ميزان توليد ميوه 1/5 برابر نياز مصرف داخلي بود اما به يكباره با ورود ميوه هاي وارداتي همه برنامه ريزي ها از بين رفت.
وي تصريح كرد: از زمان برداشت مكررا اعلام كرديم كه هيچگونه نياز به واردات ميوه در كشور نداريم اما بر حسب توجيه هاي غير منطقي وضعيف دوباره واردات ميوه آزاد شد و به توليد مركبات كشور ضربه مهلكي وارد شد.
شادلو افزود: در شرايطي كه نياز بازار به مركبات بود به كرار نياز بازار را آناليز و به مقدار نياز ميوه عرضه كرديم و هيچ احتكاري در بحث ذخيره سازي نبود و به دليل افزايش توليد، ذخيره سازي ميوه تا پايان ارديبهشت ماه توجيه دارد.
رئيس اتحاديه باغداران كشور تاكيد كرد: ميزان توليد و عرضه مركبات بر حسب عرضه و تقاضا بوده و همه در مقاطع مختلف بر حسب شرايط بوده است و مسئولين سعي دارند سياستي را بر حسب واقعيت تنظيم كنند تا توليد كنندگان اينگونه متضرر نشوند.
وي ادامه داد: بسياري از محصولات از جمله انار، كيوي كه مقطعي برداشت مي شوند در فصلي از سال توليد نداريم كه ما اين محصولات را براي پرسه 8-9 ماه مصرف كنندگان ذخيره مي نماييم تا بازار دچار چالشي نشود.
شادلو خاطر نشان كرد: واردات ميوه و باقي ماندن ميوه در سردخانه ها باعث افزايش دغدغه توليد كنندگان محصولات باغي شده است./عب