رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي آذربايجان شرقي گفت : پرونده هنر بافت تابلو فرش شهر سردرود براي ثبت در فهرست آثار معنوي كشورمان در مرحله تكميل و آماده سازي قرار دارد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبريز، تراب محمدي افزود: سردرود با سابقه طولاني و حجم عمده توليدات اين هنر، سالهاست كه در بسياري از جوامع با عنوان پايتخت تابلو فرش ايران و جهان شناخته مي شود.

محمدي تصريح كرد: تابلو فرش هاي دست بافت سردرود به دليل وفور طيف رنگ و ظرافت به كار رفته در آنها از ارزش و مقبوليت بسياري در سطح جهاني برخوردار است.

وي با بيان اينكه اين تابلو فرش ها اغلب در قالب پرتره بافته مي شوند، گفت: نقش هاي هنري، نقاشي، منظره و آيات قرآن ديگر طرح هاي مرسوم به كار رفته در اين تابلو فرش ها هستند كه در واقع با ابتكار و به روز شدن هنرمندان قالی باف، اين صنايع بومي نيز با شرايط زندگي روز و سلايق خريداران انطباق پيدا كرده است.

رئيس شورای فنی صنایع دستی  استان يادآور شد: هنر بافت تابلو فرش در شهرستان سردرود قدمت ۷۰ ساله دارد به طوري كه ۵۰ درصد از مردم اين شهرستان به طور مستقيم يا غيرمستقيم از اين هنر كسب درآمد مي كنند.

محمدي با بيان اين که رنگرزي پشم به کار گرفته شده در بافت نيز از سوي شخص بافنده صورت مي‌گيرد،‌ اظهار داشت: وفور طيف هر رنگ در اين تابلوها موجب نزديک شدن اين تصاوير به واقعيت مي‌شود، براي مثال، براي رنگ صورت بيش از 150 رج رنگي توليد مي‌شود.

وي در خصوص مراحل ثبت اين هنر، گفت: مطالبي درباره تاريخچه و شيوه توليد و نيز تصاويري از آثار خلق شده به شوراي ثبت آثار ارسال‌ مي‌شود که در شورا بررسي‌ شده مورد دفاع قرار مي‌گيرد و پس از تصويب نيز داراي شماره ثبت مي‌شود.‌

محمدي با اشاره به محبوبيت اين تابلو فرش ها از سوي هنردوستان و علاقه مندان به صنعت فرش، خاطرنشان كرد: تابلوفرش‌هاي سردرود به اغلب کشورهاي دنيا به ويژه كشورهاي عربي‌‍‌زبان صادر مي‌شود. /س


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.