سالمندی دوران پختگی ،ورزیدگی و زمان احساس بی نیازی است و فرصت سیر به سوی کمال و رسیدگی به خویشتن است وبدليل اينكه افراد سالمند قابلیت‌های احیاشوندهٔ محدودی دارند بیش از دیگر بزرگسالان در معرض بیماری، سندرم‌ها و کسالت هستند.

به گزارش سرويس علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران. سالمندی به سال‌های نزدیک یا پیشی‌گرفته از میانگین طول عمر بشر اشاره دارد و بنابراین پایان چرخهٔ حیات انسان می‌باشد و سالمندان ،باور ارزش های وجودی خانواده و جامعه هستند.كه در فرهنگ اسلامی و ایرانی ،«پیری» نه بعنوان یک کلمه ناخوشایند ،بلکه بصورت «کمال،حکمت،خردمندی و فرزانگی » تلقی می شودو در صورت رعايت نكات مهم بهداشتي می تواند بعنوان مرحله ای موثر و گرانقدر در زندگی به حساب آید.

آب‌مروارید، آرتریت ، بیماری آلزایمر، بیماری مزمن انسدادی ریه، زوال عقل، زیادی فشار خون ، سرطان، سکته قلبی، سکته مغزی ،نارسایی قلب ،پارکینسون، پوکی استخوان و کم‌ماهیچگی از بيماري هاي شايع در دوران سالمندي است و سالمندانی که عمر بیشتری می کنند دارای خصوصیات زیر هستند :

- هر روز به طور مرتب صبحانه می خورند .

- در هر وعده حجم غذایی کافی مصرف می کنند .

- نوسانات وزنشان کمتراست (همواره وزن مطلوب دارند ) .

- میوه و سبزی در برنامه غذایی روزانه آنها وجود دارد .

- چربی و مواد غذایی کمتری مصرف می کنند .

- از مصرف نمک و مواد غذایی شور به مقدار زیاد خودداری می کنند .

برنامه غذایی دوران سالمندی شامل طیف متنوعی از مواد غذایی است . به گونه ای که بتواند حدود ۳۰ درصد کالری را از چربی ها ، ۱۵ درصد از پروتئینها ، ۵۵ درصد از کربوهیدراتها (عمدتا کربوهیدراتها مرکب ) تأمین کند . به علاوه توصیه می شود چربیهای غیر اشباع ترجیحا از منابع گیاهی تامین شود

امیداست بااجرای موفق به تشخیص زودرس بیماری ها در سالمندان به ظاهر سالم باشیم وباکنترل ودرمان بیماریها درمراحل ابتدایی ازایجادناتوانی درپیری پیشگیری نموده وسالمندان رابانهایت قدرت فکری وتوان جسمی ایده ال حفظ نماییم./ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.