لبنیات یکی از مهم ترین غذاهایی است که در رژیم غذایی همه ی افراد به چشم می خورد.

دکتر ساعدی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف سالانه شیر برای هر نفر در کشور 80 لیتر است که کمتر از استاندارد های جهانی است ولی در کشور های اروپای شمالی مانند اسکانديناوي مصرف سالانه ی شیر برای هر نفر به 380 لیتر می رسد که این مصرف کم در ایران موجب شده که افراد زیادی به بیماری های استخوانی مبتلا شوند.
وی ادامه : شیر بهترین تامین کننده ی مواد ریز مغذی مانند کلسیم، فسفر، پروتئین و ویتامین B2 است و کم مصرف کردن آن موجب می شود که ژن های بدن به طوری عمل کنند که تولید ویتامین D در بدن به خوبی صورت نگیرد.
وی اظهار داشت: چربی که در شیر وجود دارد حاوی اسید چرب ترانس (مانند کره) که برای سلامتی زیان آور است و موجب بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود.

وی عنوان کرد: شیرهایی که به صورت طولانی مدت در قفسه ها نگهداری می شوند و نور مستقیم خورشید به آنها می خورد موجب تخریب ویتامین B2 در آن می شود و خاصیت غذایی خود را از دست می دهد و بهتر است شیرهایی را مصرف کنید که از ظروف غیر قابل نفوذ نور برای نگهداری آنها استفاده می شود.
دکتر ساعدی گفت: مصرف شیر برای همه یکسان نیست، افرادی مانند کودکان که در سن رشد هستند و خانم های باردار و شیرده نسبت به سایر افراد باید شیر بیشتری مصرف کنند چون عمل استخوان سازی در بدنشان سرعت بالایی دارد.
وی اظهار داشت: برخی از افراد آنزیم های شکنده يی برای تولید لاکتوز در بدنشان وجود ندارد(مانند چینی ها که با مصرف شیر دچار حالت های بدی می شوند) و نمی توانند خوردن شیر را تحمل کنند ولی مصرف 250 سی سی (یک لیوان) شیر در طول روز هیچ گونه مشکلی برایشان بوجود نمی آورد و بهتر است این افراد از شیرهای پرچرب، دارای قند بالا مانند انواع شیر کاکائوها و شیر میوه ها استفاده کنند چون به دلیل استفاده از این افزودنی ها تحمل افراد برای خوردن شیر بالا می رود.
وی در پایان تاکید کرد: تنها مصرف شیر برای افرادی توصیه نمی شود که عدم تحمل لاکتوز را دارند و افرادی که بیماری پی چی یو دارند نباید شیر مصرف کنند./ح
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار