به گزارش
باشگاه خبرنگاران، سيدجلال هاشمي، رييس ستاد اجرايي روز ملی شيخ فريدالدين محمد عطار نیشابوری، با اعلام اين خبر، گفت: شخصيتهايي همچون عطار و خيام نيشابوري شناسنامه فرهنگي ايران و جهان هستند و فرهنگ ايراني و اسلامي ما در جهان با وجود اين ابرمردان شناخته ميشود؛ چون تاريخ تمدن ما را ساختهاند.
وي افزود: با برنامهریزی به عملآمده، امسال با برپایی همایش علمی ـ پژوهشی عطار نیشابوری، به تمام ابعاد محققانه این شاعر و عارف بزرگ ایرانزمین پرداخته میشود و همزمان با اين همايش، نمايشگاه آثار هنري در محل فرهنگسراي سيمرغ برپا خواهد شد. هاشمي بيان كرد: برنامههای روز ملی عطار نیشابوری پنجشنبه، 24 فروردین، در ساعت 8:30 صبح با همايش علمی و پژوهشی روز عطار در محل فرهنگسراي سيمرغ با حضور انديشمندان و محققان علم و ادب و عرفان و حضور استاداني همچون دکتر احمد احمدي، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مديرعامل انتشارات سمت، دکتر نسرين فقيه، دكتر مهدي سيدي، دكتر غلامرضا خاكي و دكتر يعقوبي و ديگر شخصيتها آغاز ميشود و بعد از اين مراسم، مقبره عطار نیشابوری گلباران میشود. نماز جماعت ظهر و عصر هم در بقعه امامزاده محمد محروق برگزار خواهد شد.
معاون استاندار و فرماندار نیشابور خاطرنشان كرد: همچنين روز جمعه، 25 فروردين، ساعت 9 صبح همزمان با روز ملی عطار نیشابوری، در محل آرامگاه این شاعر و عارف وارسته و شهیر ایران و جهان، مجموعه برنامههای فرهنگی و هنری «شعر و موسيقي» با همكاري شهرداري و شوراي اسلامي شهر نيشابور برای عموم مردم و عاشقان طریقت و عرفان ارائه میشود.
وي در ادامه گفت: ما با عنايت به آرا و افكار اين عارف و شخصيت وارسته، شيخ فريدالدين محمد عطار نیشابوری، ميتوانيم تصويري روشن براي نسلهاي حاضر و آينده ايجاد كنيم و امروز نيشابور مفتخر است با برپايي جلسات متعدد در شهرستان و استان، علاوه بر برگزاري سه روز ملي عطار، خيام و سالروز ورود امام رضا (ع)، در بهار سال 1392 كنگره فضل بن شاذان، محدث و متكلم بزرگ شيعه، را نيز در نيشابور برگزار كند.
هاشمي يادآور شد: هماكنون ستاد بزرگداشت در سطح استان شكل گرفته است و كميته علمي نيز كار خود را آغاز كرده و چند اثر فضل بن شاذان را در حال آمادهسازي و چاپ دارد. استاندار خراسان رضوي هم براي ساخت مجتمع فرهنگي و هنري فضل بن شاذان و بهسازي محل آرامگاه فضل بن شاذان قول مساعدت ويژه داده است.
شیخ فریدالدین محمد ابن ابراهیم عطار نیشابوری، شاعر و عارف، حدود سال 540 هجری قمری در کدکن از توابع نیشابور متولد شده و در حدود سال 618 هجری قمری در قتل عام نیشابور توسط مغولان به شهادت رسیده است.
از آثار او به منطقالطیر، مصیبتنامه، الهینامه، اسرارنامه، مختارنامه، مجموعه رباعیات، دیوان قصاید، غزلیات و تذکرةالاولیا ميتوان اشاره کرد.
همچنين امسال همانند سالهاي گذشته بزرگداشت عطار نیشابوری در شهر کدکن با حضور فرهنگدوستان برگزار و مقبره پدر این شاعر پرآوازه گلباران خواهد شد./ي2