استعمال دخانیات و پرخوری از عوامل مهم آسیب رسان به کبد هستند.

به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر محسن نعمتی، عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کبد، عامل سم زدایی در بدن است و سلامت فرد تا اندازه زیادی به سلامت و عملکرد این عضو بستگی دارد اظهار داشت: خوردن غذاهاي آماده، شکر زياد، چيپس، همچنين رژيم کم پروتئين، پرکربوهيدرات، پرچربي به‌خصوص رژيم غذايي سرشار از چربي‌هاي اشباع و روغن‌ها، نيکوتين سيگار، کافئين و بسياري از افزودنی‌هاي مواد غذايي به سلامت كبد آسیب وارد می کند.

دکتر محسن نعمتی با بیان اینکه وقتي کبد درست کار نکند، فرد احساس سستي و بي‌حالي کرده و دچار تهوع و استفراغ خواهد شد، حتي مي‌تواند بر روي چشم‌ها نيز تاثير بگذارد خاطر نشان کرد: حذف استعمال دخانیات از جمله سیگار و قلیان، کاهش مصرف غذاهای آماده و پرچرب نقش مهمی در سلامت کبد دارد.

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد مصرف مواد غذایی موثر در فرآیند سم زدایی و تصفیه کبد و حاوی آنتی اکسیدان از جمله سیر و پیاز، آب‌ لیمو ترش تازه، چغندر و همچنين انواع کلم، از آلو، کشمش، زغال اخته، شاتوت، توت‌فرنگی، تمشک، پرتقال، گریپ‌فورت سرخ، طالبی، سیب و گلابی را در سلامت کبد موثر عنوان کرد.

وي بيماري كبد چرب را يكي از بيماري‌هاي مهم كبدي عصر حاضر دانسته و مي‌گويد: با توجه به شیوع چاقی در جهان، کبد چرب به یک بیماری با شیوع بالا تبدیل شده است.

دكتر نعمتي کاهش تدریجی وزن بدن، کاهش مصرف مواد قندی و نشاسته ای مانند شکر، قند، نبات و آب‌نبات، کیک و کلوچه، بیسکوئیت، نان‌های باگت، نان ساندویچی و رشته‌فرنگی (در مقدار زیاد)، مصرف انواع حبوبات مانند عدس، لوبیاها، ماش و نخود،استفاده از میوه های تازه و خودداری از آب میوه های صنعتی، مصرف انواع سبزی و سالاد در غذاهای مختلف و پرهیز از مصرف غذاهای چرب را از جمله راهکارها به منظور جلوگیری از پیشرفت و یا درمان بیماری کبد چرب برشمرد./ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار