تمام اجزای خلقت تحت نظام هوشمند آفرینش به گونه ای هماهنگ و منظم در حرکتند، به گونه ای که هر تغییری در بخشی از آفرینش، تغییری متناسب را در جایی دیگر به دنبال خواهد داشت.

به گزارش سرويس علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران، بر این اساس با شروع فصل بهار و بازگشت مجدد طراوت و شادابی طبیعت، سلول های بدن ما نیز متعاقبا عملکرد و نیازهای جدید و متفاوتی در مقایسه با فصل زمستان خواهند داشت.به عبارت دیگر، تغییرات ایجاد شده در بدن ما منعکس کننده تغییرات ایجاد شده در طبیعت است.
میل و کشش به خوردن مواد غذایی و تنقلات خاص در فصول مختلف را که همگی تجربه نموده ایم ناشی از همین حقیقت است.
البته هر چه بیشتر به خوردن مواد غذایی طبیعی و تازه گرایش داشته باشیم و کمتر به سراغ خوراکی های صنعتی و فست فودها برویم پیام های طبیعی صادره از بدن را در زمان مناسب بهتر درک می کنیم.
با چنین دیدگاهی بر آن شدیم تا در این شماره بهاری با توجه به دیدگاه های طب سنتی که طبی کلی نگر است درباره توصیه های تغذیه ای فصل بهار با شما سخن بگوییم.
 

مزاج بهار
فصل بهار از نظر گرمی و سردی، تری و خشکی در اعتدال است و هیچ یک از وضعیت های فوق غلبه ندارد هر چند برخی معتقدند که مزاج بهار گرم و تر است.
با این وجود طب سنتی اسلامی، طب آیورودیک و طب سنتی چینی همگی بر پاکسازی بدن از مواد زائدی که از خوردن غذاهای انرژی زا و گرم در فصل زمستان ایجاد شده اند و با گرم شدن تدریجی هوا در بهار و تابستان تبدیل به سموم و مواد شدیدا مضر می شوند به همین منظور برای لذت بردن از طراوت بهاری و جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون پیش رفتن به سمت یک رژیم غذایی سبک را توصیه می کنند.
 

طب چینی
به علاوه در طب چینی، انباشته شدن زیاد مواد زائد در کبد و عدم پاک سازی کبد از سموم مانع جریان یکنواخت خون و انرژی به تمام قسمت های بدن می شود و در نتیجه قسمت های ضعیف تر بدن دچار بیماری می شوند و یا فرد دچار وضعیت مسمومیت مزمن (که با علائمی چون کاهش اشتها، سو هضم، نفخ، احساس طعم تلخ، خستگی، سردرد و تحریک پذیری زیاد همراه است) خواهد شد.
بنابراین فصل بهار زمان پاکسازی کبد از سوم است و قطعا تغذیه صحیح نقش کلیدی در این امر دارد چنانچه کبد از سموم پاک نشود، دریافت غذای بیشتر نه تنها باعث سلامتی نمی شود، بلکه زمینه بروز بیماری هایی را به ویژه در تاندون ها و حتی چشم فراهم می کند ایجاد دمل های چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی و پارگی برخی رگ های بدن را به دلیل زیادی خون ناشی از عدم دفع مواد و فضولاتی که در طول زمستان در بدن مجتمع شده اند و انتقال آنها به اعضای ضعیف بدن می دانند با توجه به آنچه که ذکر شد انتظشار می رود با رعایت نکات ارائه شده در این مقاله تاثیرچشمگیری در وضعیت سلامتی، شادابی و کارایی در فصل بهار داشته باشیم.
 

طب ایورودیک
در طب ایورودیک معتقدند همانگونه که با گرم شدن هوا برف ها آب می شوند، در بدن انسان هم انرژی که در فصل زمستان تجمع یافته است باید از بدن پاک شود بنابراین در بهار چربی به همراه سوم از بافت های بدن آزاد شده و وارد جریان خون می شود.
غلیظ شدن خون از سموم و خلط باعث ایجاد حالت سستی و خشکی عضلانی، تجمع پلاک در عروق، افزایش خلط و گاه بروز تب می شود بنابراین بدن نیاز دارد که سموم، خلط و چربی های اضافه را در این فصل دفع کند./عط

 

منبع: ماهنامه دنياي تغذيه

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار