سخنگوي طرح تحول اقتصادي با اشاره به موفقيت هاي قانون هدفمندي يارانه ها گفت: اگر اين قانون اجرا نمي شد سالانه بايد ميلياردها دلار بنزين وارد مي کرديم.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ محمد رضا فرزين گفت: آمارها کاملاً اين مسئله را تأييد مي کند و قانون هدفمند کردن يارانه ها يک برنامه منسجم با ابعاد مختلف اصلاح قيمت ها، توزيع منابع مالي حاصل از آن و سازکار مالي اجراي قانون است.

وي افزود: از دلايل اصلي موفقيت آن در مرحله اول، استفاده از يک مدل اجرايي کاملاً بومي و متناسب با ساختارهاي اقتصادي و اجتماعي در کشور بود و دلايل موفقيت دولت در اجراي قانون يارانه ها را در چند مورد شامل همکاري و همراهي مردم، انجام اقدامات تکميلي لازم در بخش هاي مختلف، اصلاح قيمت کالاها و خدمات مشمول قانون با در نظر گرفتن ملاحظات مختلف کارشناسي اعم از ملاحظات فني، اقتصادي، اجتماعي مي دانم، البته نحوه توزيع منابع مالي حاصل از ان نيز کاملاً کارشناسي شده بود.

فرزين درباره مديريت دولت هم تصريح کرد: دولت لحظه به لحظه هدفمندي را مديريت مي کرد و نمي گذاشت قيمت ها بدون دليل بالا برود. فکر مي کنم مديريت دولت در يک سال و چند ماه اخير فوق العاده بود و برغم نگراني ها، ابهام ها، شايعات و بر خلاف نظر مخالفان (البته تعداد آنها اندک بودند) که معتقد بودند طرح به دليل آثار انتظاري غير قابل کنترل در همان ابتدا شکست خواهد خورد ، در فضايي کاملاً آرام و مطابق برنامه تنظيمي به مرحله اجرا درآمد.

وي در باره اينکه اجراي طرح چه دستاوردهايي داشته است، گفت: اهداف اصلي قانون هدفمندي يارانه ها؛ اصلاح ساختار اقتصادي کشور، تخصيص بهينه منابع، تحقق عدالت و مديريت مصرف و افزايش کارايي بوده است که ارائه ارزيابي کامل از ميزان تحقق اهداف مذکور در کوتاه مدت مقدور نيست، اما در عين حال اجراي قانون در حدود 15 ماه که از آن مي گذرد دستاوردهاي قابل توجهي داشته است که از جمله مي توان به صرفه جويي و مديريت مصرف انرژي و بهبود شاخص هاي توزيع درآمد اشاره کرد.

معاون و زير امور اقتصادي و دارايي تاکيد کرد: اجراي قانون علاوه بر توقف رشد معمول سالانه مصرف حامل هاي انرژي، آب و گندم، منجر به کاهش قابل ملاحظه مصرف آنها در دوره بعد از اجراي قانون شده است و به عنوان نمونه علاوه بر توقف رشد متوسط سالانه حدود 4.5 درصدي مصرف بنزين، مصرف آن از 62.8 ميليون ليتر در روز به 59.3 ميليون ليتر در روز کاهش يافته است.

وي ادامه داد: مصرف نفت گاز بدون احتساب نيروگاه ها در دوره بعد از اجراي قانون نسبت به دوره مشابه سال قبل از 81 ميليون ليتر در روز به 73 ميليون ليتر در روز کاهش يافته و اين در حالي است که مصرف نفت گاز در دهه 80 با 3.9 درصد رشد سالانه مواجه بود.

دبير ستاد هدفمندي يارانه ها گفت: در خصوص ساير حامل هاي انرژي نيز کم و بيش عملکرد مصارف حاکي از صرفه جويي قابل توجهي در مصرف آنها بوده و درباره گندم نتايج بسيار حائز اهميت است و کل فروش گندم حدود 26 درصد کمتر بوده است.

وي افزود: بيشترين کاهش مصرف گندم عمدتاً در استان هاي مرزي نظير هرمزگان با 65 درصد کاهش و سيستان و بلوچستان با 40 درصد کاهش بوده است که موفقيت اجراي قانون در کاهش ضايعات و جلوگيري از قاچاق آن به کشورهاي همسايه را نشان مي دهد.

فرزين اظهار داشت: برآورد اوليه از ميزان صرفه جويي در دوره 11 ماه از اجراي قانون در مقايسه با مدت مشابه دوره قبل معادل حدود 15 ميليارد دلار است که منافع اقتصاد ملي ناشي از اجراي قانون محسوب مي شود./ق2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار