نريمان سعادتي متخصص تغذيه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: كنجد گياهي يك ساله و با ارتفاع حدود يك متر است كه ميوه آن (دانه كنجد) مزاياي بسيار زيادي براي بدن دارد.
وي با بيان اينكه كنجد داراي پروتئين و انواع ويتامين ها است افزود: روغن كنجد ازاسيدهاي چرب اشباع نشده(حدود70 درصد) و مقداري اسيدهاي چرب اشباع شده تشكيل شده كه اين اسيدهاي چرب براي تقويت بدن مفيد هستند.
سعادتي تصريح كرد: برخلاف روغنهاي اشباع نشده اي كه به طور مستقيم و غير مستقيم كلسترول خون را افزايش مي دهند روغن كنجد بسيار مفيد بوده و نه تنها كلسترول خون را افزايش نمي دهد بلكه آن را كاهش هم مي دهد.
وي با اشاره به اينكه روغن كنجد براي كاهش فشار خون بالا نيز بسيار موثر است خاطرنشان كرد:برخلاف اسيدهاي چرب اشباع نشده كه پيوندهي دوگانه يا سه گانه مختلفي رابرقرار كرده و مي توانند سلامت بدن را به خطر بياندازند روغن كنجد بر سيستم عروقي بدن تاثير مثبتي گذاشته و كلسترول و فشار خون بالا را كاهش مي دهد.
*كنجد به درمان بيماري كيسه صفرا كمك مي كند
در ادامه عمادمعصومي متخصص تغذيه افزود:برگ گياه كنجد خاصيت هاي فراواني دارد و دم كرده آن مي تواند به پيشگيري و درمان برخي از نارساييهاي دروني بدن مانند اسهال خوني كمك كند.
وي گفت: البته خود دانه كنجد نبايد حرارت زيادي ببيند زيرا گرما موجب از دست رفتن تمام يا قسمتي از خاصيت آن مي شود.
لذا در صورت استفاده از روغن كنجد بايد نوع سرد آن را مصرف كرد.
معصومي اظهار داشت: برخي از مطالعات نشان مي دهند كه كنجد به درمان بيماري و ناراحتي هاي كيسه صفرا كمك كرده و در كاهش مشكلات تنفسي و نرمي معده و روده نيز موثر است.
وي خاطرنشان كرد: به علت اينكه هضم كنجد براي بدن تاحدودي سنگين است لذا افرادي كه معده و روده ضعيفي دارند بايد در مورد مصرف كنجد با پزشك و متخصص تغذيه مشورت كنند./ع