به گزارش سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛حسن امامی رضوی درباره وجود بیمارستان بینالمللی در کشور توضیح داد: برای جذب بیمار خارجی آیین نامه گردشگری سلامت به تمام بیمارستانهای کشور ابلاغ شده است و کارهای لازم برای اجرایی شدن آن انجام شده است.
وی گفت: البته در این آییننامه خیلی سختگیری نکردهایم تا بیمارستانها اصلاً نتوانند وارد این عرصه شوند بلکه برای آنها شرایط و مراحل ارتقایی در نظر گرفتهایم و هر چه بیمارستانها بیشتر بتوانند خودشان را ارتقا دهند بیشتر میتوانند در این حوزه فعال شوند. البته برای جذب بیمار خارجی باید مجوز بگیرند.
معاون وزیر بهداشت افزود: تعدادی از بیمارستانهای خصوصی و دولتی تاکنون مجوز جذب گردشگر سلامت را از وزارت بهداشت گرفتهاند و در این زمینه نیز شروع به فعالیت کردهاند و پذیرش بیمار دارند.
وی گفت: در این زمینه بیمارستانها را درجه بندی کردهایم و هر چه شرایط بیمارستانها بهتر شود و سطح خدماتشان بهتر شود بهتر میتوانند در این زمینه فعالیت کنند ولی من آمار دقیقی از میزان بیماران خارجی در کشور ندارم.
امامی رضوی ادامه داد: بیمارستان بینالمللی به آن معنا که در دنیا هست در کشور نداریم، درجه بندی بیمارستانها در کشور نیز به این صورت است که درجه ۳، درجه ۲، درجه یک و درجه یک عالی هستند و تمام بیمارستانهای با درجه یک عالی در کشور که حدود ۲۰ بیمارستان هستند، شرایط بینالمللی بودن را دارند و میتوانند بیمار خارجی پذیرش کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: هنوز هیچ بیمارستانی در کشور ما اعتباربخشی بینالمللی به آن معنا نشده است. یک دلیل آن این است که تاکنون سعی نکردهایم با موسساتی که در این زمینه برای اعتبار بخشی بینالمللی بیمارستانها فعالیت میکنند وارد تعامل جدی شویم، خود آنها هم تمایل نداشتند و کسانی که به عنوان نمایندگی این شرکتها آمدند خیلی نتوانند نمایندگیشان را به وزارت بهداشت اثبات کنند.
وی گفت: ما هم چون اعتباربخشی ملی بیمارستانها را در حد اعتباربخشی بینالمللی میدانیم خیلی به اعتباربخشی بینالمللی تأکید نداریم زیرا آنها که بیشتر شرکتهای آمریکایی، انگلیسی و کانادیی هستند بهانههایی برای همکاری نکردن میآورند به همین علت ما هم خیلی وارد این عرصه نشدهایم./ع