به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به شروع مسافرت هاي نوروزي اظهار داشت: بچه ها علاقه وافری به خوردن کالباس وسوسیس دارند و با این دلیل، خانواده ها در طول سفر برای اینکه هم غذای مورد علاقه فرزندان را فراهم کرده باشند و هم وقت زیادی صرف تهیه غذا نکنند، کالباس وگوجه فرنگی وخیار شور را به عنوان غذای بین راه انتخاب می کنند. احتمال فسادپذیری کالباس زیاد است وبنابر این برای سفر اصلا توصیه نمی شود.
دكتر فروزان صالحي با بيان اين كه بسیاری از افراد مایلند در طول مسیر، بساط پختن کباب و جوجه کباب برپا کنند که غذای سالم، مطبوع و با کیفیتی خورده باشند، توصيه كرد: گوشت و مرغ را از منزل و در ظرف یخ گذاشته و دقت کنید در طول راه و قبل از کباب کردن، کاملا سرد نگهداداری شود.
وي تصريح كرد: از گوشت هایی که در هوای آزاد آویزان شده و به فروش می رسند، استفاده نکنید گردوغبار و سایر ذرات معلق در هوا، انواع میکروبها و تخم انگل ها با مصرف این گوشتها که ممکن است خوب هم پخته نشده باشند، به بدن منتقل شده و سلامت شما را به خطر می اندازند.
دكتر صالحي اضافه كرد: درموقع تهیه کباب وجوجه کباب، مواظب باشید که تمام قسمتهای آن و به خصوص داخل آن کاملا حرارت دیده و به خوبی پخته شود تا در صورت وجود آلودگی احتمالی، با پختن از بین برود.
وي ادامه داد: کبابی که خوب پخته شده باشد، قهوه ایی رنگ است و اگر قسمت داخل کباب هنوز قرمز رنگ است ، به این معنی است که پخته نشده و آلودگی احتمالی آن از بین نرفته است که نتیجه اش مسمومیت غذایی همراه با اسهال، استفراغ، دل درد ودل پیچه خواهد بود.
اين كارشناس تغذيه تأكيد كرد: گوشت ماهی در هوای گرم حساس تر است و سریعتر فاسد می شود بهتر است در طول سفر اگر از سلامت ماهی مطمئن نیستید، استفاده نکنید. /ط