به گزارش خبرنگار ورزشي باشگاه خبرنگاران فدراسيون كوهنوردي در سال جاري برنامههاي خود را بر اساس تقويم ورزشي خود اجرا نمود.
اين برنامهها شامل اجراي برنامههاي آموزشي دورههاي بازآموزي و مقدماتي و پيشرفته در رشتههاي كوهنوردي، سنگنوردي و يخ نوردي و اسكي كوهستاني و اجراي مسابقات ميباشد.
در ارديبهشت سال جاري تيم ملي كوهنوردي با تركيب 14 نفره و با حضور رئيس فدراسيون كوهنوردي محمود شعاعي راهي قله 8167 متري دائولاگيري در هيماليا شد و بعد از 4 روز تلاش موفق شدند اين قله فني و سرسخت را فتح كنند.
اين صعود اراده آهنين كوهنوردان ايراني براي ايستادن در قلل مرتفع دنيا را ميرساند و بيانگر اين موضوع است كه ايراني هم ميتواند.
در تابستان نيز تيمي از سنگنوردان كشورمان براي اولين بار به مسابقات جهاني ايتاليا رهسپارشدند.
اين رقابتةا با حضور 735 نفر از 47 كشور در سه رشته سرطناب سرعت و بولدرينگ برگزار شد و بعد از اين رقابتها مسابقات آسيايي سنگاپور آغاز شد كه تيمي هم به آن مسابقه فرستاده شد.
نوجوانان و جوانان در اين رقابتها به رقابت پرداختند و در سه رشته بولدرينگ،سرطناب، ليد انجام شد.
تيمهاي اعزامي به مسابقات جهاني ايتاليا و آسيايي سنگاپور عملكرد قابل قبولي از خود ارائه دادند و نويد بخش روزهاي خوشي در اين رشته را ميدهد.
صعود بينالمللي دماوند را در سال جاري داشتيم كه طي روزهاي 6-10 بهمن با حضور 200 كوهنورد داخلي(3 نماينده كوهنورد خارجي مرد و زن) انجام شد كه در نهايت گروهي موفق به فتح قله 5671 متري دماوند شدند.
اين همايش بينالمللي به مناسبت پيروزي انقلاب اسلامي ايران و ياد بود شهداي غذير برگزار شد فدراسيون هدف خود از اين كار را معرفي طبيعت دماوند تبادل اطلاعات بين كوهنوردان ميداند.
مسابقات بينالمللي سنگنوردي طي روزهاي 12-16 بهمن در سالن انقلاب زنجان برگزار شد كه در آن رقابتها 400 ورزشكار از كشورها شامل روسيه، لهستان، چك ، آذربايجان، كرهجنوبي، اتريش و ايتاليا به همراه كشورمان بودند.
در گذشته اين رقابتها به صورت داخلي برگزار ميشد كه با تلاش مسئولان فدراسيون در تقويم ورزشي فدراسيون جهاني قرار گرفت.
فدراسيون كوهنوردي يك اعزام به فرانسه را دارد كه مربيان كوهنوردي در رشتههاي مربوطه ميتوانند با ثبت نام به اين دوره كه براي صعودهاي دشوار انجام ميشود اقدام كنند.
در بهمن امسال نيز براي نخستين بار مسابقات اسكي كوهستان با حضور 10 اسكي باز در منطقه گردنه امامزاده هاشم برگزار شد.
اين رقابتها به مناسبت گرامي داشت پيروزي انقلاب اسلامي و ياد بود كشته شدگان حادثه ريزش بهمن در سال 88 بود.
در بخش غارنوردي نيز علاوه بر برگزاري دورههاي آموزشي برنامههايي نظير پاكسازي غارها و اجراي برنامه در اين زمينه صورت ميگيرد.
اين تلاشها نشان ميدهد كه كوهنوردي ورشتههاي زيرمجموعه تا حدودي خود را در ميان مردم جادادهاند و هر كدام طرفدارهاي خود را دارند.
صعودهاي برون مرزي، شركت در مساباقت خارجي، آوردن مربي خارجي جهت تدريس و همه و همه بيانگر آن است كه مسئولان اين فدراسيون در جهت رشد و توسعه اين ورزش و پايههاي آن هستند و افتخاراتي كه در عرصههاي بينالمللي كسب ميشود نشانگر وضع اين موضوع است و اينكه پيشرفتهاي خوبي در سالهاي اخير در اين زمينه داشتهايم.
در پايان گزارش خاطر نشان ميشود: عظيم قيچيساز كوهنورد شهير و پرآوازه كشورمان كه در صعود دائولاگيري نيز عضو تيم ملي بوده است تاكنون هفت قله 8هزار متري را صعود كرده است و ماه آينده به هشتمين قله از اين قلل راهي خواهد شد.
وي با اين صعودها خود را به عنوان پديده در كوهنوردي معرفي كرده است كه با جديت تمرين ميكند و همپاي كوهنوردان خارجي بربلندي قلل مرتفع جهان ميايستد و براي ايران افتخار كسب ميكند./a