دكتر بهروز باريك بين متخصص پوست و مو و زيبايي در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: لکه ها و خال هاي پوستي به دو عامل ارث و آفتاب وابسته هستند و گاهي نيز با بروز مسائل هورموني در سن بلوغ و مصرف داروهاي هورموني و بارداري افزايش مي يابند.
باريك بين به طور كلي خال ها و لكه هاي پوستي را به سه گروه عمده خالها، لكه هاي تيره تر و قهوه اي پوستي و ماه گرفتگي، تقسيم كرد و در خصوص ماه گرفتگي تصريح كرد: ضايعات بنفش روي پوست به شكل لكه هاي شرابي يا قرمز و صورتي روي پوست بدن وجود دارند ماه گرفتگي مي گويند كه با گذشت زمان برجستگي هاي مختلفي روي آنها بوجود مي آيد.
اين متخصص پوست و مو و زيبايي اظهار داشت:ماه گرفتگي ها مخاط لب را درگير كرده و در واقع ضايعات عروقي هستند كه علت خاصي براي وجود آنها تاكنون شناخته نشده و البته ممكن است در ساير نقاط بدن نيز به چشم بخورد كه با ليزر قابل درمان هستند.
وي وجود لكه هاي شير قهوه اي را از ديگر ضايعات پوستي عنوان كرد كه احتمال وجود آنها در پوست هر كسي مي رود و در اين زمينه اظهار كرد:اين لكه ها نوعي بيماري ارثي به نام فيبر ماتور هستند كه بر اثر استرس و اضطراب در دوران بارداري و تنش هاي عصبي در اين دوران روي پوست و اندام هاي تحتاني كودك شكل مي گيرد.
باريك بين با اشاره به اينكه لكه هاي قهوه اي معمولا خوش خيم هستند و مي توان با ليزر و جراحي پس از نمونه برداري آنها را رفع كرد،درخصوص استفاده از ليف هاي لايه بردار در بروز اين لكه ها نيز خاطرنشان كرد:بر عكس باور عاميانه،اين ليف ها موجب افزايش خال ها نمي شوند بلكه موجب پراكندگي و تحريك نوعي از لكه هاي قهوه اي موسوم به "ماكولار آميلوئيد" در نواحي پوستي سرشانه ها،بازوها و قفسه سينه مي شوند كه به مرور زمان پررنگ تر شده و شبيه خال مي شوند./ط