به گزارش باشگاه خبرنگاران؛"نمایش همچون " نثر داستانی" از پی رنگ و شخصیتها بهره می گیرد ، موضوعی را گسترش می دهد ، احساسات و عواطف را بر می انگیزاند و یا از طنز و شوخی استفاده می کند ، که می تواند نتیجه ای تفننی و یا تفسیری در مواجهه با زندگی ارائه دهد . نمایش مثل شعر ، از همه منابع زبانی استفاده می کند که البته خود شعر را هم شامل می شود . بسیاری از نمایشنامه ها به صورت منظوم نوشته شده اند. اما در نمایشنامه جدا از هر چیز یک ویژگی مشخص وجود دارد: "نمایشنامه ماهیتاً برای اجرا بر روی صحنه نوشته می شود، نه برای خوانده شدن!" . نمایشنامه به طور طبیعی عمل خود را 1- توسط بازیگران ،2- بر روی صحنه و 3- در برابر تماشاگران به انجام می رساند.
هر کدام از این ویژگی ها ،کارکرد مهمی در ماهیت اصلی نمایش دارند و در مجموع ضمن اینکه منابع قدرتمند را به صورت بالقوه در اختیار نمایشنامه نویس قرار می دهند ، محدودیت هایی را نیز در راستای کارش به او تحمیل می کنند . یک نمایشنامه به این خاطر که کارش را توسط تعدادی از بازیگران به اجرا در می آورد، رابطه مستقیم با مخاطبان برقرار می کند که این عمل با روش کار بازیگرها تشدید هم می شود. تماشاگر در این فرایند به جای واکنش نشان دادن نسبت به کلمات چاپ شده بر روی کاغذ ، آنچه انجام می شود را می بیند و هر آنچه گفته می شود را می شنود. تجربه نمایش به خاطر درک مستقیم توسط حواس و در نتیجه ثبت شدن در ذهن دریافتگر ، ممکن است فشرده تر و کامل تر باشد."
مجموعه مستند " هنر نمایش " در 13 قسمت 15 دقیقه ای در گروه تولیدی علمی ، فرهنگی و هنری شبکه خبر به کارگردانی و تهیه کنندگی علیرضا قانونی تهیه و تولید و از 13 اسفند ماه 1390 از شبکه خبر درحال پخش است كه درايام عيد نيزپخش اين برنامه ادامه دارد.
در این برنامه تلاش می شود؛انواع نمایش در ایران مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد و بینندگان را با گونه های مختلف نمایش ، از جمله نمایش آیینی ، تراژدی ، کمدی ، نمایشنامه خوانی ، سیاه بازی ، خیمه شب بازی ، نمایش تجربی ، پانتومیم ، تعزیه ، نمایش خیابانی ، نمایش عروسکی ، نمایش کودک و نوجوان ، نمایش مدرن و همینطور اجزای نمایش از قبیل نمایشنامه ، کارگردانی ، بازیگری ، تمرین ، طراحی صحنه ، طراحی لباس ، گریم ، میزانسن ، دیالوگ ، موسیقی ، نور ، تماشاگر و اجرای نمایش آشنا سازد و صحبت های دست اندرکاران ،کارشناسان و عوامل سازنده آن را نیز در این موارد بشنود./ه