به گزارش خبرنگار بخش ادب باشگاه خبرنگاران حاضر درمحل؛نشست خبري جشنواره كتاب مقاومت با حضور بهروز اثباتي دبير كل جشنواره كتاب مقاومت در بنياد فرهنگي روايت برگزار شد.
بهروز اثباتي،دبيركل نخستين جشنواره كتاب مقاومت با اشاره به اينكه جشنواره كتاب مقاومت اقدامي موازي با كنگره دفاع مقدس نيست افزود:البته موازي كاري فرهنگي،خللي در برگزاري جوايز و جشنواره هاي ادبي ندارد.
وي گفت:با توجه به شكل گيري "بنياد روايت فتح" بر پايه مقاومت و تلاش دست اندركاران اين بنياد در ايجاد فضاي تازه اي با عنوان فرهنگ و ادب جشنواره اي با هدف انتخاب كتاب برتر مقاومت در بنياد روايت پس از تصويب،امسال كليد خورد.
دبير كل جشنواره كتاب مقاومت به برگزاري دو دوره جشنواره شعر مقاومت در استان بوشهر اشاره كرده و اظهار داشت:با پويايي و شكل گيري پايداري و بيداري اسلامي در كشورهاي منطقه ما از لحاظ مفهومي،تعريفي را از ادبيات مقاومت پيدا كرده و با محوريت آن اقدام به صدور فراخواني جهت دريافت آثار ارسالي با موضوع مقاومت كرديم.
اثباتي با اشاره به دريافت عناوين و اصل آثار از چند ماه گذشته تا به حال افزود:البته مسئولان برگزاري نخستين جشنواره كتاب مقاومت به دريافت آثار با اين شيوه بسنده نكرده و با مراجعه به مراجع و منابعي چون خانه كتاب و حوزه هنري به جمع آوري آثاري با موضوع مقاومت پرداخته اند.
وي با ارائه آمار دقيقي مبني بر دريافت 2475 اثر متصور درحوزه ادبيات مقاومت و ورود نزديك به 1200 عنوان از اين آثار به مراحل داوري، تصريح كرد: تعداد آثار واردشده به مراحل داوري نخستين جشنواره كتاب مقاومت در 6 گروه داوري براساس عناوين متصور اعم از ادبيات داستاني، شعر، ادبيات ، مستند،هنر،پژوهش و نقد علمي و جنگ نرم و عمليات رواني، بررسي كمي و كيفي خواهند شد.
دبيركل نخستين جشنواره كتاب مقاومت به همكاري افرادي چون حسين فتاحي،جواد محقق،احد گودرزياني،مجيد سرسنگي و علي شجاعي صائين در امر داوري آثار اشاره كرده و گفت:درحال حاضر به ترتيب 90 اثر به گروه جنگ نرم و عمليات رواني، 36 اثر به گروه پژوهش و نقد علمي، 23 اثر به گروه ادبيات مستند، 17 اثر به گروه ادبيات داستاني، 16 اثر به گروه شعر و 10 اثر به گروه علمي ارائه شده اند.
اثباتي با تاكيد به جذابيت نكته اي چون تخصيص جايگاه بالاتري به حوزه پژوهش در ادبيات مقاومت در قياس با خلق كتاب گفت:امروزه و با وجود پيشينه قوت گرفته خلق آثار ادبيات مقاومت درمقابل قدمت نه چندان زياد پژوهش در اين حوزه ادبي،اهالي قلم و ادب از اهالي انديشه عقب افتاده اند.
وي در ادامه با شفاف سازي درباره اهداف برگزاري نخستين جشنواره كتاب مقاومت افزود:اين جشنواره هدفي جز معرفي شخصيت "شهيد آويني" به جهانيان و جذب حمايت ديگران به ادبيات مقاومت با منظور تقويت اين حوزه ادبي ندارد.
دبير كل جشنواره "كتاب مقاومت" با طرح احتمال ورود دومين دوره اين جشنواره به حيطه بين الملل اظهار داشت:نخستين دوره جشنواره دوسالانه "كتاب مقاومت" با حمايت" بهمن دري" معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي،علي شجاعي صائين مدير عامل موسسه فرهنگي خانه كتاب،بنياد روايت فتح و سازمان بسيج مستضعفان شكل گرفته و پردازش جوايز آن را وزارت ارشاد برعهده گرفته است.
لازم به ذكر است؛مراسم اختتاميه نخستين جشنواره كتاب مقاومت درساعت 17 الي 19 روز 21 فروردين ماه سال 1391 مصادف به سالروز شهادت "شهيد آويني" برگزار شده و برندگان خود را معرفي خواهد كرد./ه