به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران در اين نشست محسن صادقي فر معاون امور بندري ضمن تشريح اقدامات صورت گرفته بخش بندري در بنادر كشور طي يك سال گذشته و تبيين اهداف سازمان براي سال 91 به مسائلي همچون وضعيت كنوني حمل و نقل كانتينري در جهان، عملكرد بنادر كانتينري دنيا، وضعيت ناوگان جهاني، عملكرد خطوط كشتيراني كانتينري، وضعيت بندر شهيد رجايي، تردد كالا در مسيرهاي اصلي از طريق دريا و عملكرد ترمينال اپراتورهاي بين المللي پرداخت.
صادقي فر افزود: سهم حمل و نقل كانتينري از كل تجارت جهاني از طريق دريا در بنادر جهان در زمينه ي مواد نفتي با 2 هزار و 752 ميليون تن 33 درصد و در زمينه كالاهاي فله با 2 هزار و 333 ميليون تن 28 درصد و 347 ميليون TEV كانتينر، 16 درصد تجارت از طريق دريا انجام شده است.
معاون امور بندري و مناطق ويژه سازمان بنادر و دريانوردي اظهار داشت: سهم عملكردي كانتينري بنادر منطقه خليج فارس در مقايسه با 100 بندر عمده كانتينري در ساير نقاط دنيا با حجم 24 ميليون و 400 هزار TEV از 460 ميليون TEV را 5 درصد اعلام كرد.
وي افزود: كشور ايران در عمليات كانتينري در بين بنادر جهان از لحاظ كشوري رتبه بيست و چهارم را به خود اختصاص داده است.
صادقي فر با اشاره به ظرفيت 1.2 ميليارد تني ناوگان جهاني اظهار داشت: بيشترين سهم به ناوگان هاي فله با 37 درصد و ناوگان مواد نفتي با 35 درصد سهم جهاني اختصاص دارد.
وي ضمن ابراز خرسندي از رشد 13 درصدي بخش كانتينر در بنادر ايران گفت: در حال حاضر 51 خط كانتينري در بندر شهيد رجايي كالا مي فرستند و سهم عملكردي ترانشيپ در كل بنادر منطقه جبل علي با 58 درصد، بيشترين و شهيد رجايي با 3 درصد كمترين سهم ترانشيپ منطقه را به خود اختصاص دادند.
صادقي فر در پايان تصريح كرد: در 8 سال گذشته ميزان سرمايه گذاري توسط بخش خصوصي در بنادر كشور از ميزان سرمايه 154 ميليارد تومان به 2300 ميليارد تومان با 1386 درصد رشد همراه بوده است.
وي گفت: رشد عملكرد كانتينري در بندر شهيد رجايي از سال 83 تاكنون با 32 پله صعود از رتبه 76 به 44 ارتقا يافته است./ک