به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان،ایرج حسن پور افزود: براساس سند توسعه استان، معدن و صنایع معدنی محور دوم پس از بازرگانی است و برای توسعه این بخش در سیستان و بلوچستان اقدامات قابل توجهی انجام گرفته است.
وی بیان کرد: اکنون بیشترین صادرات از سیستان و بلوچستان شامل سیمان، خشکبار، آهن قراضه و محصولات نفتی به کشورهای یمن، عمان، عراق و افغانستان انجام میشود.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اظهار داشت: در سال گذشته بیش از 800 میلیون دلار صادرات به کشورهای هدف و 319 میلیون دلار واردات انجام شده است.
حسن پور گفت: دولت برای توسعه بخش معدن در استان تسهیلات بانكی ارزان قیمت (با سود كمتر از چهار درصد) برای انجام مطالعات اكتشافی و اعمال معافیت مالیاتی برای معادن در نظر گرفته است.
وی تصریح کرد: برای توسعه معادن استان، فعالیت هایی نظیر تهیه نقشه های زمین شناسی یك صد هزارم استان به میزان 60 درصد به عنوان پایه مطالعات اكتشافی، در دستور كار قرار گرفتن نقشه های یك بیست و پنج هزارم زمین شناسی استان، انجام مطالعات پایه اكتشافی توسط این سازمان از محل اعتبارات عمرانی استانی و تشكیل دفتر سازمان زمین شناسی در استان برای مطالعات مستمر اكتشافی انجام شده است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با بیان اینکه سالانه 300 هزار تن مس از معدن چهل کوره زاهدان استخراج میشود، افزود: 300 نفر به طور مستقیم در این معدن مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: امسال برای 83 معدن شناسایی شده در سیستان و بلوچستان پروانه بهره برداری صادر شده است و 12 معدن دیگر نیز بزودی از طریق مزایده واگذار خواهد شد.
حسن پور گفت: اكنون هزار و 800 نفر در معادن سیستان و بلوچستان به طور مستقیم و 500 نفر در محدوده های اكتشافی به صورت پاره وقت مشغول فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان ظرفیت خوبی برای تجارت خارجی دارد، افزود: قدمت اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان با دو کشور افغانستان و پاکستان به 75 سال پیش برمیگردد.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان بیان کرد: قبل از دولت نهم، صادرات در سیستان و بلوچستان به صورت فلهای بود اما با روی کار آمدن دولت نهم با برنامه راهبردی توسعه تجارت خارجی صادرات در سیستان و بلوچستان از روش سنتی خارج شده است./س