احمدي نژاد در ديدار جمعي از برگزيدگان جشنواره ملي علامه طباطبايي:

با ايجاد يك بنياد حكومتي نمي شود نخبه تربيت كرد

رئيس جمهور با تاكيد بر اين نكته كه ايرانيان تنها يا حداقل يكي از چند ملتي هستند كه توان ارائه نظمي جديد بر بنيان هاي نظري انساني، متعالي و تضمين كننده احياي عدالت، كرامت و حقيقت انساني را دارد، ناسيوناليسم و نژادپرستي نيست گفت: ايرانيت نه يك نژاد بلكه يك فرهنگ و نوعي نگاه و دريافت از عالم هستي و انسان است.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري؛ محمود احمدي نژاد شامگاه (سه شنبه) در ديداري صميمي با جمعي از برگزيدگان جشنواره ملي علامه طباطبايي با اشاره به اينكه امروز در يكي از حساس ترين مقاطع تاريخ قرار داريم، اظهار داشت: امروز در يك پيچ تاريخي قرار داريم كه خواسته يا ناخواسته با گذر از آن بايد دوره اي جديد در زندگي بشر آغاز شود.
 

رئيس جمهور با بيان اينكه به دنبال تشريح دوره هاي طي شده در تاريخ نيستم، افزود: در طول تاريخ فرصت مناسبي براي شكوفايي استعدادهاي انساني، چشيدن طعم واقعي انسانيت و رسيدن انسان به جايگاهي كه خداوند براي او اراده كرده است، فراهم نشده و امروز بشريت در حال ورود به دوراني است كه فرصت تعالي و كمال يافتن انسان پديدار خواهد شد.
 

احمدي نژاد استقرار عدالت را مقدمه و ايستگاه شكوفايي استعدادهاي خدادادي انسان و مجالي براي شناخت حقيقت انسان و موجوديتش خواند و اظهار داشت: عدالت يك مسئله سياسي، اقتصادي يا امثال آن نيست بلكه يك مسئله انساني و بستر لازم براي رسيدن انسان به مقام جانشيني خدا بر روي زمين است.

رئيس جمهور تصريح كرد: جهان امروز بيش از هر زمان ديگر تشنه نظمي جديد است كه بر بنيان هاي نظري انساني و متعالي و بر مبناي عدالت، كرامت و حقيقت انساني و با هدف شكوفايي استعدادهاي الهي انسان بنا شده باشد، تا انسان در سايه آن خدايي زندگي كند.
 

احمدي نژاد با بيان اينكه اگر نگوييم ملت ايران تنها ملتي است كه توانايي پاسخ گفتن به اين نياز را دارد، بايد بگوييم كه اين ملت، يكي از معدود ملت هايي است كه توانايي پاسخگويي به اين نياز تاريخي را دارد، خاطرنشان كرد: با توجه به سوابق تمدني ، فرهنگي ، انديشه اي و استعدادها و ظرفيت هاي منحصر به فرد ايراني ها تاكيد بر اين نكته نه يك موضع برخاسته از تعصب نژادي بلكه اولاً شكرگذاري به درگاه خداوند به خاطر خلق ملتي چون ايران و در وهله بعد بازگويي يك مسئوليت مهم و تاريخي است.
 

رئيس جمهور گفت: ايران نه يك نژاد بلكه يك فرهنگ، نوعي نگاه و دريافت از عالم هستي و انسان است كه ملت ايران از آن برخوردارند و جلوه اصلي اين فرهنگ در پيروي از پيامبر گرامي اسلام (ص) و آل او متجلي شده است كه مردم ايران با پيروي از آن پايه گذار تمدني بزرگ و فرهنگ و علوم مفيد براي بشريت بوده اند .
 

احمدي نژاد با اشاره به اينكه ايرانيان هيچ گاه به دنبال برتري جويي بر ديگران نبوده اند، افزود: ملت ايران تجربه ايجاد امپراتوري و تسلط بر ساير ملل را سالهاي سال است كه از سر گذرانده و حتي زماني كه امپراطوري ايران شرق و غرب عالم را در نورديده بود، بارزترين ويژگي آن رفتار انساني با اقوام و ملل مختلف، متاثر از يك نگاه متعالي و كمال يافته بود.

رئيس جمهور تربيت علما و شخصيت هاي بزرگ و جهاني در تمدن ايران را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: عالمان و شخصيت هاي برجسته علمي و فرهنگي ايران آنقدر بزرگ هستند كه همه ملت ها و مردم دنيا آنان را متعلق به خود مي دانند و سعي مي كنند ايشان را به نام خود درآورند كه البته اشكالي هم بر اين موضوع وارد نيست چرا كه انسان هاي بزرگ همچون مولوي، حافظ، سعدي ، خواجه نصيرالدين و امثال آنان در جغرافيا ، نژاد و مليت خاصي نمي گنجند.
 

احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه نگاه ملت ايران همواره جهاني بوده است ، تصريح كرد : اصرار بر اين نكته كه ايرانيان بايد نظمي جديد ، انساني و متعالي را به جهانيان ارائه دهند ، ذكر نعمت خدا و يادآوري يك مسئوليت الهي و تاريخي است و در اين عرصه آن كساني كه بايد پيشگام باشند و با قرار گرفتن در راس حركت ديگران را به دنبال خود بكشند ، عالمان ، حكيمان و دانشمندان هستند .

رئيس جمهور تحقق جامعه متعالي و سعادتمند را با انسان هايي كه از غافله علم عقب مانده اند غير ممكن توصيف و خاطرنشان كرد: هر چه تعداد انسان هاي بزرگ و عالم در جامعه بيشتر باشد ، سعادت براي آن جامعه در دسترس تر است .
 

احمدي نژاد با طرح اين سوال كه چه زماني مجال ارائه و معرفي انديشه و فرهنگ متعالي خود به جهانيان را مي يابيم ؟ گفت : هر قدر هم، انديشه و فرهنگ ما متعالي و كمال يافته باشد ، تنها زماني مي توانيم آن را در عرصه جهاني مطرح و معرفي كنيم كه در جهات مختلف اخلاقي ، فرهنگي، انساني، علمي ، صنعتي و پژوهشي پيشرفته باشيم و بار مسئوليت پيشرفت كشور و معرفي فرهنگ و انديشه ملت ايران در عرصه جهاني به عنوان يك ماموريت الهي و تاريخي بيش از هر كس بر عهده علما ، دانشگاهيان و حوزويان است.
 

رئيس جمهور با بيان اينكه امروز به فضل الهي حركت علمي كشور بسيار پرشتاب و تصاعدي است افزود: قصد آن نداريم تا با اشاره به بزرگي ها و عظمت ملت ايران بر ديگران برتري جويي كنيم، اما لازم است يادآوري شود زماني كه ملت ايران بر قله هاي رفيع علم و دانش ايستاده بودند ، ديگران در حل و رفع نيازهاي كوچك خود درمانده بودند؛ اما ملت ايران بزرگوار بوده و هست و در امروز و گذشته همواره عزت خود را در عزت همگاني جستجو كرده و مي كند .
 

احمدي نژاد اظهار داشت: خداوند توان شكوفايي اين استعدادها را به ملت ايران ارزاني داشته و ماموريت تاريخي نيز بر عهده اين ملت گذاشته است و بر ماست تا دست به دست هم داده و آن ذخيره عظيم علمي را كه خداوند بار ديگر و در فرصتي مناسب در اختيار ملت ايران قرار داده به بشريت عرضه كنيم .

رئيس جمهور تاكيد كرد: اين حوادث و نوسانات نيست كه آينده يك ملت را تعيين مي كند ، بلكه حركت هاي گسترده و عميق علمي و فرهنگي كه امروز در بطن جامعه ايران جريان دارد، آينده را شكل خواهد داد.
 

* با ايجاد يك بنياد حكومتي نمي شود نخبه تربيت كرد

احمدي نژاد با بيان اينكه تشكيل بنياد نخبگان يك ضرورت مقطعي است تصريح كرد: با ايجاد يك بنياد حكومتي نمي شود نخبه تربيت كرد بلكه بايد نظامات و امورات اجتماعي به گونه اي سامان داده شوند كه نخبگي در جامعه حائز جايگاه و موقعيت برجسته اجتماعي شود و نخبگي ارزشمند و محترم شمرده شده و افراد براي نخبه شدن انگيزه اجتماعي و دروني پيدا كنند.

رئيس جمهور خطاب به حاضران در جلسه گفت : نخبه پروري كار شماست كه بايد در اصلاح نظامات اجتماعي و فرهنگي بكوشيد تا با بهره گيري از نسيمي از عدالت كه در جمهوري اسلامي وزيده است ، دست در دست هم و با يك حركت همگاني ايران و جهان را بسازيم.
 

احمدي نژاد در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه يك عالم و استاد گر چه با تعداد معدودي از افراد ارتباط برقرار مي كند ، اما معلم همه بشريت است، اظهار داشت: هر كس يك نفر را هدايت كند همه بشريت را احياء كرده است .

رئيس جمهور موضوع اصلي اين نشست و همه عالم خلقت را انسان عنوان كرد و افزود: ‌اگر انسان خلق نمي شد راهي براي شناخت خدا هم وجود نداشت، چرا كه انسان جلوه اعظم و كامل خداوند و دروازه قدم گذاشتن در مسير شناخت خداست.
 

احمدي نژاد موضوع همه تلاش ها و اقدامات را رسيدن انسان ها و جوامع به سعادتمندي برشمرد و تصريح كرد: خداوند انسان را براي جانشيني خود بر روي زمين و متجلي كردن صفات خود خلق كرده است و همه صفات و ويژگي هاي خود را نيز در وجود او به وديعه نهاده و راه شكوفايي اين صفات را علم و معرفت قرار داده است.
 

رئيس جمهور با اشاره به اينكه خداوند انسان را در پايين ترين مرتبه هستي خلق كرده تا با تلاش و بهره گيري از استعدادهاي خدادادي اش به كمال و سعادت برسد ، خاطرنشان كرد: مسيري كه انسان بايد با قدم گذاشتن در آن به كمال برسد ، علم است و انسان منهاي علم با ساير موجودات تفاوتي ندارد؛ علم آموزي اصلي ترين وجه مميزه انسان با ساير موجودات دانست.
 

احمدي نژاد سعادتمندي جامعه را برپايه علم ممكن و عملي دانست و گفت :‌ همه پيامبران مبعوث شدند تا به انسان بگويند كه جايگاه واقعي او كجاست و علم را به عنوان راه اصلي بازگشت به اين جايگاه به انسان بنمايانند.


در اين مراسم در اجراي اصل 129 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و با استناد به ماده 20 آيين نامه اعطاي نشان هاي دولتي به منظور قدرشناسي از فرهيختگان و نخبگان برجسته كشور ، به 4 نفر از شخصيت هاي علمي و هنري كشور نشان ملي اعطا شد .

آيت الله سيد علي اكبر قرشي به پاس صرف بيش از 50 سال از عمر خود در تدريس و تفسير قرآن كريم و تاليف كتب متعدد در حوزه دين ، به دريافت نشان درجه يك پژوهش ، آقاي دكتر اسماعيل يزدي ، متخصص آسيب شناسي و جراحي دهان، فك و صورت ، به پاس حدود 5 دهه تلاش علمي به دريافت نشان درجه يك دانش ، آقاي سيد عبدالمجيد كياني هندي ، به دليل بيش از 30 سال تلاش براي تعالي هنر به دريافت نشان درجه يك فرهنگ و هنر و آقاي دكتر عادل آذر ، به پاس خدمات علمي و پژوهشي خود به دريافت نشان درجه دو پژوهش مفتخر شدند.

همچنين در اين مراسم براي اولين بار از 40 نفر از برگزيدگان جشنواره ملي علامه طباطبايي با اهداي لوح از جانب احمدي نژاد تقدير شد.

گروه علوم انساني

مهدي محقق، كريم مجتهدي، لطف اله يارمحمدي، رضا داوري اردكاني، فرامرز رفيع پور، غلامرضا اعواني، سيد مهدي الواني، صادق آيينه وند، فرهاد رحماني نيا

گروه علوم پايه

حسن ابراهيم زاده معبود، مهدي بهزاد، سيد عباداله محموديان، مجتبي شمسي پور، علي اكبر موسوي موحدي، احمد شعباني، افسانه صفوي، محمد مهدي

گروه كشاورزي

كرامت اله ايزدپناه، مرتضي خوشخوي زهتاب، عزت اله كرمي،

گروه فني مهندسي

مصطفي سهراب پور، محمود يعقوبي، علي كاوه، علي اكبر رمضانيانپور، مهدي باريكاني، جواد فيض، علي مقداري، سيامك نجاريان، امير رضا خويي

گروه پزشكي

عباس شفيعي، محمد رضا زرين دست، فريدون عزيزي، علي اكبر ولايتي، ناصر سيم فروش، احمد رضا دهپور، رضا ملك زاده، حسين نجم آبادي، باقر لاريجاني، ايرج نبي پور، محمد عبدالهي

/ع2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار