به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ یک رژیم غذایی سالم باید بر پایه ی غذاهای پرکربوهیدرات باشد. از سوی دیگر، مصرف کربوهیدرات با جلوگیری ازمجموعه ی مشکلات مزمن از قبیل پوسیدگی دندان ، بیماری های قلبی، سرطان ، چاقی و مشکلات رفتاری از قبیل بیش فعالی ارتباط دارد.غذاهای سرشار از کربوهیدارت های تصیفه نشده خصوصاً غلات کامل (سبوس دار)، سبزی جات و میوه ها، منابع خوب فیبر ، ریزمغذی ها و مواد گیاهی مفید (فیتوکمیکال ها) می باشند. یک الگوی غذایی سرشار ازاین نوع غذاها، سبب شیوع کمتر انواع بیماری های مزمن شامل بیماری های خاص روده، سرطان روده ی بزرگ، بیماری های قلبی و دیابت می گردد. ازطرف دیگر، رژیم های سرشار از مواد کربوهیدراتی تصفیه شده، ممکن است در بروز بیماری های مزمن خطر ساز باشند.
فهرست میوهها و سبزیجات سرشار از کربوهیدراتها:
موز:
مقدار کربوهیدرات موجود در یک موز متوسط حدود 26/95 گرم و در یک موز بزرگ حدود 31 گرم است.
کشمش
مقدار کربوهیدرات موجود در یک پیمانه کشمش حدود 115/30 گرم است.
ذرت
مقدار کربوهیدرات موجود در یک پیمانه ذرت پخته شده حدود 31/26 گرم است.
سیبزمینی
مقدار کربوهیدرات موجود در یک سیبزمینی پخته شده متوسط ، حدود 37/09 گرم است.
گیلاس
مقدار کربوهیدرات موجود در یک پیمانه گیلاس با هسته، حدود 22/09 گرم است.
انگور
مقدار کربوهیدرات موجود در یک پیمانه انگور بیدانه سبز یا قرمز حدود 27/33 گرم است.
انبه
مقدار کربوهیدرات موجود در یک پیمانه انبه خام حدود 24/72 گرم است.
خرما
مقدار کربوهیدرات موجود در یک عدد خرمای متوسط، حدود 17/99 گرم است.
کیوی
مقدار کربوهیدرات موجود در یک کیوی متوسط، حدود 12/24 گرم است.
انجیر
مقدار کربوهیدرات موجود در یک عدد انجیر تازه حدود 9/59 گرم و در یک عدد انجیر خشک حدود 5/37 گرم است.
گلابی
مقدار کربوهیدرات موجود در یک گلابی متوسط حدود 27/52 گرم است.
آناناس
مقدار کربوهیدرات موجود در یک پیمانه آناناس قطعه قطعه شده حدود 21/65 گرم است.
پرتقال
مقدار کربوهیدرات موجود در یک پرتقال متوسط حدود 17/56 گرم است.
آلو
مقدار کربوهیدرات موجود در یک آلوی متوسط حدود 7/54 گرم است.
لبو
مقدار کربوهیدرات موجود در یک پیمانه لبوی خرد و پخته شده، حدود 8/47 گرم است.
هویج
مقدار کربوهیدرات موجود در یک عدد هویج خام متوسط، حدود 5/84 گرم است.
پیاز
مقدار کربوهیدرات موجود در یک پیمانه پیاز خام خرد شده، حدود 14/94 گرم است./ح