عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه تب روماتيسمي يا بيماري حاد مفصلي در کودکان به ويژه در سنين 5 تا 15 سالگي شايع است اظهار داشت : در ايجاد اين بيماري عفونت نقش اصلي را ايفا مي کند و از يک ميکروب ناشي مي شود.

به گزارش سرويس علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران ،دکتر محمد رضا هاتف فرد با اشاره به اينکه زماني که گلودرد کودکي ناديده گرفته شود و يا درمان نشود ميکروب زنده مي ماند در حالي که همين ميکروب در صورت مصرف آنتي بيوتيک بلافاصله از بين مي رود، خاطر نشان کرد: احتمال ابتلا به تب روماتيسمي با افزايش سن کمتر مي شود.

وي افزود: اين بيماري همان طور که از نامش پيداست با تب همراه بوده و به طور ناگهاني به تورم زانوها يا مچ ها مي انجامد و تورم از يک مفصل به مفصل ديگر منتقل مي شود به همين دليل به آن رماتيسم مهاجر نيز مي گويند.

دکتر محمد رضا هاتف فرد با اشاره به اينکه دوره بيماري از 5 تا 6 هفته تا ۳ ماه طول مي کشد و حتما به دنبال گلودرد در کودکان ايجاد مي شود، اظهار داشت: اين بيماري برخلاف آرتريت روماتوئيد به تغيير شکل مفصل نمي انجامد اما عارضه مهم آن، درگيري قلب است.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت : اين بيماري در صورتي که تشخيص داده نشود و درمان به موقع صورت نگيرد به دريچه هاي قلب آسيب مي رساند، به طوري که به عمل جراحي دريچه قلب نياز پيدا مي شود.

دانشيار روماتولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد افزود: تشخيص بيماري با مشاهده علايم باليني و آزمايش هاي ساده امکان پذير است و حتي در صورت پيشرفته شدن بيماري مي توان عوارض آن را کنترل کرد. اما همواره بهترين راه پيش گيري است.

وي به والدين توصيه کرد: اگر پزشک به هنگام تشخيص گلودرد، پني سيلين تجويز کرد، خواستار تعويض دارو نشوند و دلسوزي بي جا نکنند. زيرا يک پنادر براي از بين بردن عامل بيماري کافي است و مانع از بروز تب روماتيسمي مي شود و در واقع برعکس آرتروز، آرتريت روماتوئيد کاملا قابل پيش گيري و درمان است./ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار