به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، دكتر زهرا عبداللهي در نخستين كارگاه كشوري راهكارهاي مؤثر ارتباطات در بهبود برنامه هاي تغذيه، اظهار داشت: اين برنامه ملي بر اساس مواد غذايي محلي و آنچه در فرهنگ غذايي كشور موجود است، تدوين شده است.
وي افزود: راهنماي غذاي ايراني، با هدف فرهنگ سازي و اطلاع رساني به مردم و همچنين آموزش همه كاركنان بهداشتي و كاركنان بين بخشي تدوين و اجرايي شده است.
دكتر عبداللهي تصريح كرد: در حال حاضر برنامه هاي آموزشي مدوني پيش بيني شده و بسيج هاي آموزشي به مدت يك هفته در سال به منظور ترويج تغذيه صحيح و اصلاح الگوي مصرف غذايي از طريق شبكه هاي بهداشتي درماني كشور اجرا مي شود.
اين متخصص تغذيه ادامه داد: مقرر شده است كه برنامه هاي آموزشي هر ساله، با هدف حساس سازي نسبت به تغذيه صحيح، اطلاع رساني و آگاهي در زمينه اهميت تغذيه صحيح مردم، به كاركنان بهداشتي درماني ارائه شود.
وي در خصوص برگزاري نخستين كارگاه كشوري راهكارهاي مؤثر ارتباطات در بهبود برنامه هاي تغذيه ابراز داشت: اين كارگاه با حضور اساتيد تغذيه و كارشناسان بين المللي دفتر منطقه اي سازمان بهداشت جهاني (EMRO)، اساتيد تغذيه دانشگاه علوم پزشكي تهران و انستيتو تحقيقات تغذيه اي كشور برگزار شد.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه افزود: به لحاظ وضعيت تغذيه اي در كشور در شرايطي قرار داريم كه اضافه وزن و چاقي يك مشكل عمده در كشور محسوب مي شود و بيماري هاي مرتبط با تغذيه مانند ديابت، انواع سرطان ها، بيماري هاي قلبي عروقي و چربي و فشار خون بالا در كشور رو به گسترش است.
دكتر عبداللهي خاطرنشان كرد: براي كاهش شيوع اين مشكلات نياز است در برنامه هاي بهبود تغذيه جامعه، ارتباط مؤثري با مسئولان، سياست گذاران و مقامات كشوري و همچنين عموم مردم برقرار شود. /ع