به گزارش حوزه مجلس باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره كل روابط عمومي شوراي نگهبان، عباسعلي كدخدايي سخنگوي شوراي نگهبان با اشاره به اطلاعيه شماره (5) اين هيات، گفت: بعد از روز اخذ رأي، عدهاي ممكن است اعتراض يا شكايتي نسبت به تخلفات احتمالي در روند رايگيري برخي از حوزههاي انتخابيه، داشته باشند. داوطلبان يا مردم عادي ميتوانند طبق ماده (68) قانون انتخابات و تبصره (يك) اين ماده، شكايتهاي خود را به دبيرخانه شوراي نگهبان ارسال كنند. اين شكايتها، ظرف 7 روز پس از روز اخذ راي، دريافت ميشود.
وي تصريح كرد: اين شكايتها، همراه با گزارشهائي كه از سوي عوامل نظارتي يا از سوي ساير مراجع، به شوراي نگهبان ارائه شده است، بررسي خواهد شد و اعضاي شوراي نگهبان پس از اين بررسيها، در خصوص صحت هر يك از حوزههاي انتخابيه اعلام نظر خواهند كرد.
كدخدايي يادآور شد: اگر مشكلي در خصوص هر يك از حوزههاي انتخابيه وجود نداشته باشد، نتايج آراي آن مورد تأييد واقع ميشود.
سخنگوي شوراي نگهبان گفت: در صورتي كه نياز باشد، براي بررسي دقيقتر وضعيت حوزههاي انتخابيه و شكايتهاي مربوطه، بازرسين ويژهاي اعزام ميكنيم و در نهايت از اعضاي شوراي نگهبان نسبت به تائيد صحت انتخابات حوزه انتخابيه مورد نظر، رأيگيري به عمل ميآيد و نتيجه هم از طريق رسانههاي عمومي اعلام خواهد شد.
وي در خصوص اطلاعيه شماره (5) هيات مركزي نظارت بر انتخابات گفت: اگرچه قانون مشخصاً دبيرخانه شوراي نگهبان را مسئول دريافت شكايتها كرده است، اما براي سهولت در دريافت شكايتهاي احتمالي، محدوديتي قائل نشديم و افراد مي توانند از طرق مختلف مانند پست يا ايميل يا تلفن، شكايت خود را به شوراي نگهبان يا دفاتر نظارتي ما در استانها، ارائه كنند و ما محدوديتي در وصول شكايات قائل نيستيم.
عضو هيات مركزي نظارت بر انتخابات گفت: اما نكتهاي كه قانون بر آن تأكيد كرده و بسيار مهم است اين است كه حتماً شكايات بايد با ذكر آدرس و مشخصات كامل شاكي باشد و به استناد تبصره (2) ماده (68) قانون انتخابات، خداي ناكرده محتواي شكايت، تهمت و افترا نباشد؛ يعني شكايات واهي نباشد.
كدخدايي تصريح كرد: قانون گذار در همين تبصره، پيشبيني كرده است كه اگر شكايات واهي بود كساني كه اين موارد را مطرح كردهاند طبق قانون مورد پيگرد قانوني قرار خواهند گرفت.
وي افزود: بنابراين من همينجا از عزيزاني كه شكايت يا اعتراضي دارند خواهش ميكنم كه شكايات خود را مستند و با دلايل روشن و قانوني ارائه دهند.
سخنگوي شوراي نگهبان در مورد شكايات مربوط انتخابات مياندورهاي مجلس خبرگان در دو استان خراسان رضوي و كردستان، نيز گفت: طبق قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبري، اگر كسي در خصوص اين انتخابات نيز شكايتي داشته باشد بايد ظرف يك هفته، آن را به دبيرخانه شوراي نگهبان ارسال كند. قطعا آن شكايات نيز طبق معمول در شوراي نگهبان مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت و نسبت به اين دو حوزهاي كه ما انتخابات مياندورهاي خبرگان داشتهايم انشاء الله به تدريج اعلام نظر خواهد شد.
وي تصريح كرد: شرايط شكايتهاي مربوط به مجلس خبرگان رهبري نيز همانند شرايط شكايت در انتخابات مجلس شوراي اسلامي است.
سخنگوي شوراي نگهبان، در پاسخ به سوالي در خصوص نظارت خارج از شوراي نگهبان، گفت: ما اطلاعيهاي را امروز صبح منتشر كرديم و بنده در يكي دو نوبت در مصاحبهها هم اعلام كردم كه بحث نظارت بر انتخابات، تنها و تنها بر عهده عوامل نظارتي شوراينگهبان است و قانوناً غير از شوراينگهبان، هيچ مقام و شخصي نميتواند در امر نظارت دخالت كند.
كدخدايي ادامه داد: البته بر اساس مقررات موجود، برخي از نهادها مثل وزارت كشور ميتوانند بازرسيني داشته باشند كه نحوه اجراي انتخابات را بازرسي كنند. اما وظيفه اين بازرسان، غير از وظايف نظارتي شوراي نگهبان است و اكنون نيز كار آنان تمام شده است.
سخنگوي شوراي نگهبان گفت: براساس مقررات موجود حتي اگر بازرسان وزارت كشور هم گزارشاتي مبني بر تخلفهاي احتمالي در خصوص روند برگزاري انتخابات داشته باشند، اين گزارشات هم دريافت شده و شوراي نگهبان به آنها در روند بررسي انتخابات توجه خواهد كرد./س2