به گزارش سرویس علمی، باشگاه خبرنگاران با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز مردم به فکر خرید سفره هفت سین می افتند و ماهی قرمز به عنوان یکی از نمادهای سرزندگی و برکت در زندگی وارد سفره هفت سین می شود اما رعایت نکات بهداشتی درباره خرید ماهی قرمز و پیشگیری از ابتلا به بیماری های مشترک بین انسان و حیوان ضروری است.
*علائم سالم بودن ماهی قرمز:
1-ماهی قرمز دارای ظاهری مناسب، تحرک کافی و شنای متعادل است.
2-لبه های ماهی قرمز نباید خورده و یا سائیده باشد و چشم ها نیز نباید به صورت یکطرفه و یا 2 طرفه بیرون زده باشد.
3-پولك ماهی نباید ریخته شده باشد.
*شرایط نگهداری ماهی قرمز از نظر موارد بهداشتی:
1-دمای مناسب برای زندگی این ماهی از 10 تا 25 درجه سانتی گراد است و دمای محیط نباید یکباره تغییر کند.
2 استفاده از آب شهری مشکل خاصی برای ماهی قرمز ایجاد نمی کند اما کنار گذاشتن آب برای ظرف ماهی ضروری است.
3-هرگز نباید آب ماهی کثیف شود زیرا باعث کوتاهی عمر و نهایت مرگ ماهی می شود.
4-هرچه سطح بالای تنگ ماهی کوچکتر باشد اکسیژن کمتری وارد می شود پس سعی کنید تا آنجا که ممکن است از ظرفی که دهانه گشاد دارد استفاده شود.
5-حتماً برای خرید ماهی قرمز از مراکز معتبر و تحت نظارت شهرداری و یا دانپزشکی اقدام کنید./ح