استاندارخراسان جنوبی با بیان اینکه تقويت مهندسي كشاورزي و حضور مروجين در مزارع مهمترين عوامل توسعه كشاورزي است افزود: كشاورزي محور توسعه خراسان جنوبی است اما با توجه به خشكسالي هاي پي در پي ، نمي توان به صورت مطلق به كشاورزي به عنوان محور توسعه فكر كرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران قهرمان رشيد جنوبي شب گذشته در جمع اعضاي سازمان نظام مهندسي كشاورزي با بيان اينكه كشاورزي ، دامپروري و صنايع دستي از مهمترين عوامل ارتزاق و معيشت مردم محسوب مي شود ،تصريح كرد: مردم خراسان جنوبي از گذشته با كشاورزي مانوس بوده و دامپروري و صنايع دستي از جمله قاليبافي، از مهمترين راه هاي تامين معيشت آنان را تشكيل مي دهد كه بايد براي توسعه آن ها برنامه ريزي هاي لازم صورت گيرد.
وي توسعه متوازن و همه جانبه استان را مورد تاكيد قرار داد وافزود: اسناد توسعه استان در بخش های مختلف صنعت ،کشاورزی و... بر مبنای درست علمی وتحقیقاتی به منظور استفاده از ظرفیت های موجود در استان به صورت كوتاه ، ميان و بلند مدت آماده شده است.
استاندارخراسان جنوبی ادامه داد: توسعه در ساير بخش ها از جمله صنايع تكميلي ، غذايي و تبديلي نيز باتوسعه كشاورزي امكان پذير خواهد بود كه اين امر نشان دهنده جايگاه بالاي كشاورزي در معيشت مردم رشید گذر از كشاورزي سني به كشاورزي صنعتي را يك موضوع بسيار مهم و ضروري براي توسعه اين بخش دانست وتصريح كرد: ديگر نمي توان به صورت گذشته و به شكل سنتي كشاورزي كرد ،بلكه بايد از روش هاي مدرن درمديرت آب و خاك و آبياري استفاده كرد.
وي خروج مهندسين كشاورزي از ستادها و ورود به مزارع را مورد تاكيد قرار داد وافزود: نمي توان با انجام كارهاي تئوري صرف ، به اهداف مورد نظر دست يافت ، بلكه مهندسين و مروجين بخش كشاورزي مي بايست با حضور در كنار كشاورزان و در مزاع وباغات به صورت عملي به مسائل و مشكلات آنان بپردازند و نسبت به افزايش بهره وري در اين بخش اقدام كنند.
استاندار خراسان جنوبی ايجاد انگيزه لازم براي حضور مهندسين در روستاها را يكي ديگر از اقدامات پيش روي مسئولين امر دانست و گفت:بايد تكنولوژي هاي روز دنيا در بخش كشاورزي بومي سازي شده و با توجه به تفاوت اقليم و نوع آب و خاك هر منطقه مورد استفاده قرار گيرد.
رشید خرده مالكي رايكي ديگر از آفت هاي مهم بخش كشاورزي دانست وتصريح كرد: براي توسعه بهره وري و افزايش ميزان محصولات در اين بخش بايد با تسطيح اراضي و استفاده درست از آب وخاك براي رفع مشكلات در اين زمينه اقدام لازم صورت گيرد.
وي ادامه داد: بايد در جهت توسعه و رفع مشكلات مرتبط با محصولات استراتژيك استان از جمله زرشك ،عناب ، زعفران وانار برنامه ريزي لازم انجام شود چرا كه بخش زيادي از جمعيت استان در اين زمينه مشغول به فعاليت بوده و ارتزاق مي كنند.
رشید به تشكيل كارگروه كشاورزي در سطح كشور به رياست رئيس جمهور اشاره کرد و افزود: مقدمات برگزاري اين كارگروه در استان نيز فراهم شده و با توجه به تصميمات اتخاذ شده در كشور مقرر شد تا با عزمي عمومي مشكلات مرتبط با اين بخش از طريق احصاء زمين هاي دولتي مرتفع شود.
وي خاطرنشان کرد: در اين كارگروه زمين هاي دولتي احصاء شده و در اختيار متقاضيان اشتغال در بخش كشاورزي قرار داده مي شود ، اين درحاليست كه تسهيلات و رفع مشكلات مرتبط با آب نيز در دستور اين كارگروه قرار دارد تا بتوان ضمن توسعه اين بخش زمينه هاي لازم براي ايجاد اشت./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.