در نهم دي ماه 1388 انتظار تقويم تاريخ جمهوري اسلامي ايران براي ثبت حماسه ای دیگر توسط ملت بصير و شجاع ايران که خالي مانده بود، به پايان رسيده و در اين روز مردم ايران ثابت كردند، دشمنان خود و انقلاب خود را به خوبي شناخته و در ميان گرد و غباري كه فتنه گران به پا كرده و خواهند كرد، نه راه را گم مي كنند و نه دست از راهبر واقعي خود كه همان ولايت فقيه است، بر مي دارند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛ در روز نهم دي ماه 1388 مشروعيت سياسي نظام اسلامي ايران بار ديگر با حضور خودجوش ده ها ميليوني مردم، در تهران و ديگر شهرهاي كشور به جهانيان اعلام گرديد و اين روز يادآور حماسه اي عظيم بود كه فرياد بلند ملت را بر سر فتنه گران كوبيد.
علت پيدايش اين حماسه حوادث چند روز پيش از آن در روز عاشورا بود ،كه عده اي فتنه گر با خيالات واهي به خيابان آمده و برخي در روز شهادت سالار شهيدان سوت و كف زدند؛ لذا با وقوع چنين حوادثي و انتشار اخبار تلخ آن روز خون ملت مسلمان و عزادار ايران به جوش آمده و با حضور گسترده خود در يك راهپيمايي خودجوش فرياد الهي خود را نشان داده و بار ديگر دفاع خود از جايگاه ولايت را به اثبات رساندند.
به جرات مي توان گفت روز نهم دي ماه 1388 روز "نه" گفتن ملت ايران به سران فتنه و روز "آري" گفتن به نظام اسلامي و تبعيت مجدد مردم با آرمانهاي والاي حضرت امام خميني (ره) و رهبر فرزانه انقلاب اسلامي است.
بنابراين؛ روز نهم دي ماه 88 در تاريخ انقلاب اسلامي ايران تحت عنوان روز بصيرت كه امضاي آن را حضور ميليوني مردم به پاي صفحات روزگار نشاند، تبديل به "يوم الله" شده و ماندگار گرديد تا در تمام دوران تاريخ حيات بشر ،نمايانگر حاصل نتيجه دست انداختن به حبل الله باشد.
اما هدف فتنه گران در فتنه سال 88 پيروزي يا شكست در انتخابات نبود؛ بلكه توطئه اي از پيش طراحي شده براي ضربه زدن به نظام جمهوري اسلامي ايران بود كه با بصيرت ملت ايران اين توطئه دشمنان بار ديگر نقش بر آب شد.
ناگفته نماند؛ اين روز به فرموده مقام معظم رهبري "روز تجلي قدرت خدا بود."
برجسته ترين ويژگي حماسه نهم دي دو عنصر حضور مردم و ايمان ديني آنها بود كه با اين حضور انقلابي و ايمان خدايي نفس فتنه و فتنه گران را در سينه حبس كرد.
در اين روز كه روز غلبه جنود الهي بر جنود شيطان بود، حرمت شكنان ،مجموعه اي ناهمگون با باورها و اعتقادات ناهمگون و بعضا متفاوت و متضاد بودند كه با هدف مقابله با نظام اسلامي به صحنه آمده بودند.
منافقين، بهائي ها، سلطنت طلبان، چپ گراي ماركسيستي، شيطان پرستان، ليبرال ها و ملي گرايان غرب گراها و عده اي هم از انقلابيون فرسوده و پشيمان از مبارزه با شاه و آمريكا ،اين جماعت را تشكيل داده بودند.
شعارهاي حرمت شكنان در روز عاشورا در ادامه شعارهاي پيشين آنان در روزهاي قدس، 13 آبان و 16 آذر بود، لكن اين ويژگي عاشورايي حسيني بود كه به خوبي صف حق طلبان را از صف مدعيان دروغين جدا كرد.
اما در پاسخ اينكه چرا برخي از افراد با سابقه در اين مسير افتاده و اين گونه در برابر امام نظام و ولايت قرار گرفتند؟ بايد گفت ،برحسب تجربه تاريخي عواملي همچون حرامخواري، هواي نفساني، قدرت طلبي و جاه طلبي، باعث انحراف خواص اهل حق شد، خواصي كه به همين دليل با حضرت امير (ع)، امام حسن (ع) و امام حسين (ع) جنگيدند.
همين دلايل سبب گرديد كه در انقلاب ما نیز خواصي كه سال ها در مسئوليت هاي گوناگون همراه با امام (ره) و رهبری بودند، امروز بخاطر دنيا در برابر نظام اسلامي و رهبري آن ايستاده و دنيا و آخرتشان را تباه سازند.
اما آنچه باعث خرسندي و اميدواري است، بصيرت توده هاست كه نگذاشت اين انحراف خواص دنياگرا، انقلاب اسلامي را از مسير اصلي خارج ساخته و نظام اسلامي ايران را دچار انحراف نمايد.
همچنين؛ در ادامه اين گزارش علي محمد نائيني رئيس ستاد مركزي بزرگداشت حماسه نهم دي در گفتگو با خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري مبني بر اينكه شعار و شور لازم است ولي بايد مراقبت شود تا شعار به شعور غلبه نكند، اظهار داشت: در نهم دي ماه 1388 مردم باحرف اصلي حول دومحور ايجابي و سلبي براي مقابله و دفاع ،وارد ميدان شدند.
وي تصريح كرد: در محور سلبي نفي نظام سلطه آمريكا، اسرائيل، انگليس و فتنه و فتنه گران بود و در محور ايجابي هم دفاع مطلق از انقلاب، اصول ها و ارزش ها و عاشورا و اباعبدالله الحسين در داخل ،و در خارج دفاع از شعارهاي انقلاب بود.
وي با بيان اينكه در حماسه 9 دي 88 هم دفاع از نظام و رهبري موج مي زد و هم مقابله با فتنه و فتنه گران، گفت: در اين حرکت، يك مبناي فكري و ايماني وجود داشت كه بايد اين مباني در عين تبيين ، به دلائل اصلي حرکت مردم نيز پرداخت كند.
رئيس ستاد مركزي بزرگداشت حماسه 9 دي 88، افزود: اين حماسه يك سرمايه اي است براي حفظ و استمرار نظام جمهوري اسلامي ،بنابراين مهم است بدانيم كه بين نظام جمهوري اسلامي و نظام سلطه يك تفاوت مستمر ذاتي فكري وجود دارد.
وي با بيان اينكه از اول انقلاب فتنه و فتنه گري بود، ولي در شكل ها و قالب هاي مختلف، گفت: پيام 9 دي 88 اين است كه روح انقلاب و مردم با اين فتنه ها و انحراف ها از خط انقلاب مخالف است.
نائيني با بيان اينكه حماسه 9 دي در بستر فتنه 88 به جريان افتاد، گفت: فتنه 88 نشان داد كه غرب با توسل به يك كار گسترده و از پيش برنامه ريزي شده، از مدت ها قبل درصدد ضربه زدن به نظام جمهوري اسلامي بوده است.
وي افزود: در واقع در فتنه 88 همه دشمنان چه داخلي و چه خارجي و رسانه هاي غربي با تمام قوا اعم از شبكه هاي راديو و تلويزيون و ماهواره و ... به صحنه آمدند تا با يك نظام ديني را به چالش بكشاننند و اين چالش ها و جسارت به مقدمات مردم در روز عاشوراي حسيني به اوج خودش رسيد.
وي گفت: حماسه 9 دي 88 به تعبير مقام معظم رهبري يكي از قله هاي فراموش نشدني برخاسته از بصيرت و شناخت مردم در فضاي غبارآلود فتنه رخ داد.
رئيس ستاد مركزي بزرگداشت حماسه 9 دي 88 با اشاره به ماهيت اين روز تاريخي گفت: از چهار عنصر تعيين كننده به عنوان عوامل زمينه ساز شكل گيري 9 دي ماه 88 مي توان نام برد.

وي گفت: عنصر اول ايمان مردم بود، ايمان مذهبي مردم و عشق به اهل بيت(ع) عامل اصلي قدرت مردمي نظام است و عنصر دوم درايت رهبري و مديريت مقام معظم رهبري است كه با مديريت حكيمانه در مهار فتنه و آگاه سازي جامعه در باطل كردن فتنه نقش اساسي داشت.
وي عنصر سوم را خود مردم دانست و گفت: مردم در عرصه هاي مختلف در طول عصر انقلاب جمهوري اسلامي حماسه آفريني هايي كرده اند، بنابراين مردم با نه گفتن توسط قدرت مردمي خودشان، اساس فتنه 88 را لرزانده و بساط فتنه را جمع كردند.
وي عاشورا و كربلا را عنصر چهارم دانست و گفت: آخرين و مهمترين عنصر ،عاشورا و كربلاي حسيني است؛ چرا كه حركت 9 دي 88 يك حركت برگرفته از نهضت عاشورايي مي باشد.
نائيني با بيان اينكه حماسه 9 دي 88 يك حركت مردمي ماندگار توام با احساس و هيجان كاملا فراگير و نشات گرفته از اعتقادات مردم است، گفت: اين حركت بخاطر الهي و ايماني بودن در تاريخ انقلاب اسلامي ماندگار خواهد شد.
همچنين؛ رئيس ستاد مركزي حماسه بزرگداشت 9 دي 88 با اشاره به ماهيت ستاد متبوعش، گفت: اين ستاد نقطه شروعی است تا اين حماسه، روزي مورد غفلت قرار نگيرد.
براساس اين گزارش؛ جنبه ديگر حماسه نهم دي ماه 88 اين بود كه حوادث پس از انتخابات باعث گستاخي بيش از پيش غربي ها عليه جمهوري اسلامي ايران شده و باعث به تصويب رساندن قطعنامه هاي تحريم عليه كشورمان شدند، ولي غربي ها اكنون حتي از سران فتنه نیز عبور كرده و تنها به دنبال سرنگوني نظام هستند، هرچند بايد به آنها گفت؛ زهي خيال باطل!
شايد بتوان گفت؛ بزرگترين پيام حماسه نهم دي ماه 88 اين بود كه به دشمنان فهماند تا ديگر چشم طمع به ملت ايران نبندد؛ چرا كه مردم هميشه در صحنه ايران،بار ديگر پوزه آنها را به خاك خواهد ماليد.
در ادامه گزارش؛ پاره اي از بيانات مقام معظم رهبري در مورد حماسه 9 دي 88 را مرور مي كنيم.
مقام معظم رهبري در ديدار اخير خود با اعضاي ستاد بزرگداشت حماسه نهم دي، خاطرنشان كردند: حضور عظيم و خروشان مردمي در نهم دي 88، تجلي بارزي از هويت و ماهيت انقلاب يعني روح ديانت حاكم بر دل هاي مردم بود.
حضرت آيت الله خامنه اي در تبيين حقيقت حماسه 9 دي به دو عنصر حضور گسترده مردمي و ايمان ديني مردم اشاره و خاطرنشان كردند: نهم دي 88، حادثه كوچكي نيست؛ بلكه آن حركت عظيم و ماندگار مردمي، شبيه حركت بزرگ ملت در روزهاي اول انقلاب است و بايد تلاش شود در سالگرد اين حماسه حرف اصلي ملت ايران يعني حركت در سايه دين و تحقق وعده هاي الهيي تبيين شود.
همچنين؛ مقام معظم رهبري فرمودند: در اين روز مردم براساس وظيفه ديني خود به ميدان آمدند تا نشان دهند برخلاف تبليغات فتنه گران، مردم ايران ضمن پايبندي به نظام جمهوري اسلامي از عزم و اراده ديني استوار برخوردارند.
حضرت آيت الله خامنه اي با يادآوري وقايع تلخ فتنه 88، افزودند: اين فتنه صرفا منحصر به حضور عده اي افراد در خيابان ها نبود؛ بلكه ناشي از يك بيماري بود كه با اقدامات سياسي و امنيتي قابل دفع شدن نبود و به يك حضور عظيم مردمي نياز داشت كه چنين هم شد.
همچنين؛ رهبر معظم انقلاب دو توصيه به دست اندركاران ستاد بزرگداشت نهم دي داشتند: اولا در بزرگداشت نهم دي جنبه هاي شعاري غلبه پيدا نكند و ثانيا به عمق شعارها كه حرف اصلي ملت ايران بود، توجه شود./ن

گزارش از وحید عظیم نیا
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار