به گزارش خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشها، دفتر مطالعات فرهنگی این مرکز اعلام کرد: از سال 1383 بنیاد شهید و امور ایثارگران و شهرداریها پروژه ساماندهی گلزار شهدا را در دستور کار خود قرار دادند.
این گزارش با بیان اینکه اجرای طرح در مناطق مختلف ویژگیهای مشترک داشت، میافزاید: طراحی و ساخت یادمان، مسطحسازی محیط، تغییر و تعویض سنگ قبور، یکسانسازی مزارنوشتهها، حذف حجلهها، زیباسازی محیط و ساخت امکانات رفاهی از ویژگیهای مشترک در اجرای این طرح به شمار می روند..
براساس این گزارش، پس از اجرای طرح ساماندهی در قطعه 44 (قطعه شهدای گمنام) گلزار شهدای بهشت زهرا، موج انتقادات فراوان به اندازهای بود که مسئولین قضایی را وادار به دخالت کرد و براساس حکم دیوان عدالت اداری موقتا ادامه این طرح متوقف شد.
این گزارش با بیان اینکه در مسیر اجرای این طرح، پروژه با اشکالات زیادی مواجه شد، تصریح کرد: خانواده شهدا، ایثارگران، تشکلهای دانشجویی، نهادها و تشکلهای فرهنگی، صاحبنظران و کارشناسان فرهنگی از منتقدان و مخالفان این طرح بودند.
این دفتر برای ادامه طرح ساماندهی قبور، راهکارهایی را پیشنهاد میکند: متوقف ساختن اجرای طرح ساماندهی، تشکیل کارگروهی ویژه از کارشناسان حوزههای مرتبط، تغییر سیاست نوسازی به بازسازی، دخالت دادن خانواده شهدا در اجرای طرح و جمعآوری بازماندههای گلزارهای بازسازی شده در قالب موزه./گ