رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: فقه در قانون باید در تمام بخش‌های جامعه از جمله اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مورد بررسی قرار بگیرد.

به گزارش حوزه مجلس باشگاه خبرنگاران علی لاریجانی رييس مجلس شوراي اسلامي در کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون با بیان اینکه امروز موضوع فقه در قانون، موضوعی است که سایر دانشمندان اسلامی از ملل مختلف درباره آن اندیشه می‌کنند، افزود: حضور فقه در قانون بیش از سایر امور دیگر در نظام اسلامی نیاز به کار و اندیشه دارد.

وی از دست‌اندرکاران مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی خواست تا از حضور دانشمندان سایر کشورهای اسلامی در این مرکز استفاده کنند و با حضور چنین افرادی بتوانند برای قوانین نظام اسلامی تولید فکر و اندیشه کنند.

لاریجانی ادامه داد: در شرایط کنونی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی کارهای کارشناسی خوبی به نمایندگان ملت ارائه می‌دهد که بعضاً بُعد فقهی هم در آنها مشاهده می‌شود، ولی نیاز به تشکلی مانند مرکز تحقیقات اسلامی در پارلمان ایران ضرورت داشت.

وی با اشاره به اعتقاد برخی از صاحب‌نظران که اعتقاد دارند با وجود شورای نگهبان، وجود مرکز تحقیقات اسلامی ضرورتی ندارد و تمام قوانین از نظر اسلامی کارشناسی می‌شود، گفت: این سخن حرف درستی نیست؛ چرا که محل تولید فکر و اندیشه باید ریشه اسلامی داشته باشد.

لاریجانی موضوع کنفرانس فقه و قانون را موضوع روز دانست و گفت: با توجه به خیزش‌های اسلامی برخواسته در منطقه، رابطه فقه و قانون باید بررسی شود و از وجوه گوناگون نقادی شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: البته در سال‌های گذشته کارهای مهمی در جهت تصویب قوانین فقهی صورت گرفته است که از جمله آن تصویب قانون مدنی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بود که این قانون به دلیل حضور علمای برخاسته از حوزه در مجلس به تصویب رسید که امروز هم از این قانون استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: امروز در جهان اسلام دو نگاه وجود دارد که یک نگاه برخواسته از دیدگاه سکولار یا جدایی دین از سیاست و نگاه دیگر برخواسته از ضرورت وجود فقه در ابعاد اجتماعی و سیاسی جامعه است که نگاه دوم به شکل گیری انقلاب اسلامی ایران قوت داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فقه در قانون یکی از اصلی‌ترین نیازهای نظام‌های اسلامی است، گفت: تفکر سکولار در قانونگذاری به معنای تردید در دین است.

لاریجانی تصویب قانون در پایه عرف و مصالح کشور را خوب ولی ناکافی دانست و گفت: به دلیل اینکه ما معتقد به دین خاتم هستیم، باید آیین و دستورات اسلام را بر هر چیز تقدم بداریم و هر مسیری را از راه اسلام پیگیری کنیم.

رئیس فراکسیون اصولگرایان تفکر تصویب قانون فقط براساس عرف و عقلانیت را خلاف دین برشمرد و افزود: زندگی انفرادی و اجتماعی مسلمانان با هم درآمیخته است و زندگی اجتماعی انسان‌ها در گرو زندگی انفرادی آنها و بالعکس است./س2

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار