به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اکبر مولایی اظهار کرد: متاسفانه مادرانی که بارداریهای پرخطر مانند ازدواجهای فامیلی، بارداری در سنین بالا و یا پایین، مبتلایان به بیماری دیابت، مصرفکنندگان داروهای خاص در حین بارداری و افراد باسابقه بیماریهای قلبی فامیلی، مستعد به دنیا آوردن نوزادان مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی هستند.
وی با اشاره به سرنوشتساز بودن زمان در روند و بهبود این نوزادان، بر انجام تست اکوکاردیوگرفی جنینی از هفته 18-16 بارداری همچنین تشخیص سریع و به موقع پزشکان در معاینات اولیه تولد نوزاد تاکید کرده و یادآور شد: در صورت مشاهده نوزادانی با علائمی همچون اختلاف نبض اندامهای بالایی و پایینی همچنین اختلاف اشباع اکسیژن خون شریانی در اندامهای تحتانی و فوقانی و تنگی نفس را سریعاً باید به مراکز قلبی ارجاع دهند.
مولایی با اشاره به اینکه نوزادان دارای بیماری قلبی متولد شده در سایر بیمارستانها تا تشخیص و مراجعه مدت زمان طولانی را سپری میکنند، افزود: با توجه به تجهیزات و ظرفیتهای موجود در بیمارستان قلب و عروق شهید مدنی تبریز به عنوان بزرگترین مرکز قلب در شمالغرب کشور، با توسعه بخش NICU قلب کودکان، امکان بستری و درمان تعداد بیشتری از نوزادان در این مرکز فراهم شده است. /ر