
به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان مرکزی، مجتبی رضوانی گفت: این سکهها، کپی آثار دوره خلفای عباسی هستند که بیشتر در محورهای خمین، ازنا، الیگودرز، شازند و توره توسط یگان حفاظت این اداره کل کشف و ضبط شدهاند.
وی با بیان اینکه در این مدت 23 پرونده مربوط به اشیاء تقلبی تاریخی تشکیل شده است، اظهار کرد: این پروندهها مربوط به فروش آثاری است که به تقلید از دورههای پیش از تاریخ مربوط به دوره دوم هزاره دوم و اول قبل از میلاد ساخته شدهاند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: این آثار به اصطلاح تاریخی از جنس سنگ و فلز شامل مجسمه انسان، بز، انسان بالدار، شیر بالدار، مجسمه طلایی، تکوک( ظرفی به شکل حیوان)، شیر بالدار، سنگهایی دارای نقوشی با خط میخی و اشکال هندسی، لوح سنگی و پوست نوشته هستند.
به گفته وی برخی از اشیاء غیر اصیل مکشوفه تحت عنوان تاریخی و زیرخاکی توسط سودجویان در کارگاههای زیرزمینی به صورت کاملا شبیه اصل تولید شده و در بازار به افراد ناآگاه با قیمت اندک فروخته شده است.
رضوانی تصریح کرد: آثار مکشوفه فاقد اصالت تاریخی، پس از صدور رای قضایی به منظور استفاده در کارگاههای آموزشی شناساندن اشیای بدلی در موزه نگهداری میشود./ر