مديركل دامپزشكي آذربايجان شرقي گفت : برنامه تامین امنیت تولیداز مزرعه تا سفره در استان اجرا می شود .

 

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران، زندیه  امروز در نشست   امنیت غذایی مردم   با بیان اینکه روشهاي توليد مرغ گوشتي در استان مورد بازنگري کلي قرار گرفته و در راستاي بالا بردن سلامت و تامین امنیت غذایی مردم ، توليد مرغ گوشتي 42 روزه با همراهي توليدکنندگان مرغ گوشتي در آذربایجان شرقی عملیاتی شده است گفت: بيماري هاي اصلي مرغ ها بعد از 42 روزگي بروز يافته و مصرف دارو نيز بعد از اين مدت انجام مي شود و هرچه عمر مرغ افزایش یابد در نتيجه وزن آن بیشتر بوده و احتمال بيماري و بقاياي دارويي در آن بيشتر خواهد بود.

وی با بيان اينكه در صورت فرهنگ سازي مناسب در راستاي استفاده از مرغ هاي كوچكتر علاوه بر تامين سلامتي مردم، گام بزرگي در راستاي توسعه اقتصادي برداشته مي شود افزود: مصرف کنندگان بايد متوجه باشند که در دوره 48 روزه پرورش مرغ در استان معمولاً هر قطعه طيور تا دو کيلو و 700 گرم وزن مي گيرد و در طرح پرورش 42 روزه، وزن گيري تا يک کيلو و 500 گرم مي باشد.

زندیه بابيان اينکه درصنعت دامپروري، مصرف غيرضروري و غيرکار‌شناسي آنتي بيوتيک‌ها باعث افزايش هزينه‌هاي توليد و کاهش ارزش غذايي طيورکشتاري خواهد شد ادامه داد: اين دارو‌ها مي‌تواند در گوشت و شير باقي بماند و با مصرف مواد غذايي با منشاء دامي وارد بدن انسان شود و مخاطراتي را براي سلامت او به وجود آورد.

 وی با بیان اینکه مرغ‌های 42 روزه با وزنی در حدود یك كیلو و 500 گرم، دارای چربی و بقایای دارویی كمتری بوده و از سلامتی بالاتری نسبت به مرغ‌های سنگین وزن برخوردار هستند افزود: متاسفانه به دلیل نهادینه شدن فرهنگ اشتباه استفاده از مرغ‌های درشت در جامعه ما، مردم علاقه بیشتری به مصرف اینگونه مرغ‌ها دارند و این امر موجب شده تا تولیدكنندگان برای تامین نیازهای بازار به تولید مرغ‌های سنگین وزن روی بیاورند.

مدیركل دامپزشكی استان با بیان اینکه مرغ بدون آنتی بیوتیك (ارگانیك) بصورت آزمایشی در سال گذشته وارد بازارهای استان شد گفت: تولید مرغ بدون آنتی بیوتیك در دستور كار اداره كل دامپزشكی استان بوده و در این راستا از تمام واحدهای داوطلب برای این امر دعوت و حمایت می‌شود كه البته تاكنون تعدادی از واحدها برای این امر اعلام آمادگی کرده و در قالب این طرح تمام مراحل تولید مرغ از جوجه‌ریزی تا زمان عرضه به بازار توسط متخصصان این اداره كل نظارت و مرغی عاری از هر گونه آنتی‌بیوتیك و در واقع دست نخورده توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور از دامپزشکی کشورهای منطقه پیشروتر می باشد گفت: برای نخستین بار در کشور طرح برچسب گذاری و شناسنامه دار کردن لاشه گوسفند و گاو در تبریز آغاز شده که در این طرح، برچسب هایی حاوی مشخصات لاشه گاو و گوسفند اعم از نر یا ماده ، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، نام کشتارگاه، کد لاشه و نام قصاب بر روی محصول زده شده و امکان بارکدگذاری محصول از این طریق فراهم می شود.

زندیه با بیان اینکه این طرح برای نخستین بار در کشور انجام می شود، افزود: این طرح به بحث شناسنامه دار کردن محصول، جلوگیری از تخلفات، امکان برقراری سیستم ردیابی محصول از دامداری تا مرکز عرضه کمک کرده و زمینه خوبی برای اجرای استانداردهای بهداشتی مانندhaccp و coding بوده و با این برچسب ها ، امکان بازکردن از یک محصول و زدن روی محصول دیگر را نداشته و تا زمان تحویل به مشتری روی لاشه باقی خواهد ماند.

 وی با بیان اینکه استفاده از محصولات ارگانیک که عاری از دارو و آنتی بیوتیک هستند باید فرهنگ‌سازی شود، افزود: ضریب امنیت محصولاتی که زیرنظر اداره کل دامپزشکی تولید می شود بسیار بالاست و هم اکنون با 300 نفر همکار دولتی و 3 هزار نفر همکار بخش خصوصی ، امر نظارت بر 60 هزار بهره بردار بخش در حال انجام می باشد.

 

 مديركل دامپزشكي آذربايجان شرقي در خاتمه با بیان اینکه اسلام جامع ترین و کامل ترین نگاه به نوع بشر و حقوق آن داردافزود: تحقق امنیت غذایی مردم که سازمان دامپزشکی متولی قسمت عمده آن میباشد عین تحقق حقوق بشر می باشد./س


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.