گزارش های جهانی نشان می دهد که کمبود کلیه پیوندی در جهان به بحرانی اجتماعی تبدیل شده و تعداد زیادی از بیماران دیالیزی و مبتلا به نارسایی های شدید کلیوی بدون امکان استفاده از پیوند کلیه جان خود را از دست می دهند.

لطف الله محرابی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: افزایش قابل توجه بیماری ها و نارسایی های کلیوی در سال های اخیر علاوه بر مشکلات زیادی که در خصوص تشخیص و درمان این بیماری ها به وجود آورده هزینه های بسیار زیادی نیز بر جامعه و سیستم بهداشتی و درمانی تحمیل کرده است.

وی اظهار داشت: متأسفانه اغلب مبتلایان به بیماری ها و نارسایی های کلیه تا زمان بروز مشکلات شدید کلیوی هیچ گونه علامت خاصی مبنی بر وجود بیماری از خود بروز نمی دهند به همین دلیل اقدامی برای درمان مشکل خود انجام نمی دهند.

محرابی با اشاره به اینکه افراد مبتلا به بیماری ها و نارسایی های مزمن و شدید کلیوی برای ادامه حیات خود به طور عمده به روش های درمانی همچون دیالیز و یا پیوند کلیه نیاز دارند تأکید کرد: مشکلات افراد مبتلا به بیماری های مزمن کلیوی که به نوعی به دیالیز یا پیوند کلیه نیازمند هستند بسیار زیاد است که کمبود امکانات دیالیز، کمبود کلیه های پیوندی و هزینه های بسیار بالای این روش های درمانی از جمله آنها است.

وی با بیان اینکه کمبود امکانات درمانی برای بیماران کلیوی در دنیا علاوه بر کاهش کیفیت زندگی مبتلایان موجب افزایش مرگ و میر مبتلایان می شود تصریح کرد: گزارش های جهانی نشان می دهد که کمبود کلیه پیوندی در جهان به بحرانی اجتماعی تبدیل شده و تعداد زیادی از بیماران دیالیزی و مبتلا به نارسایی های شدید کلیوی بدون امکان استفاده از پیوند کلیه جان خود را از دست می دهند.

محرابی گفت: در اغلب کشورهای دنیا ده ها هزار نفر در انتظار دریافت کلیه هستند که قسمت قابل توجهی از این افراد به دلیل نبود کلیه پیوندی می میرند.

وی یادآور شد: در عین حال در ایران به دلیل اینکه کلیه پیوندی هم از فرد مرده و دچار مرگ مغزی اهدا می شود و هم از فرد زنده مشکل خاصی در خصوص فراهم آوردن کلیه و انجام پیوند کلیه وجود ندارد./ح
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار