به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی دفتر منطقه هفت کمیسیون حقوق بشر اسلامی، بهراد زندیه در نشست « انقلاب اسلامی و امنیت غذایی مردم» که در محل اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی برگزار شده بود با بیان اینکه روشهای تولید مرغ گوشتی در استان مورد بازنگری کلی قرار گرفته و در راستای بالا بردن سلامت و تامین امنیت غذایی مردم، تولید مرغ گوشتی 42 روزه با همراهی تولیدکنندگان مرغ گوشتی در آذربایجان شرقی عملیاتی شده است، گفت: بیماریهای اصلی مرغها بعد از 42 روزگی بروز یافته و مصرف دارو نیز بعد از این مدت انجام میشود و هر چه عمر مرغ افزایش یابد در نتیجه وزن آن بیشتر بوده و احتمال بیماری و بقایای دارویی در آن بیشتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه در صورت فرهنگسازی مناسب در راستای استفاده از مرغهای کوچکتر علاوه بر تامین سلامتی مردم، گام بزرگی در راستای توسعه اقتصادی برداشته میشود، افزود: مصرفکنندگان باید متوجه باشند که در دوره 48 روزه پرورش مرغ در استان معمولاً هر قطعه طیور تا دو کیلو و 700 گرم وزن میگیرد و در طرح پرورش 42 روزه، وزن گیری تا یک کیلو و 500 گرم است.
زندیه با بیان اینکه در صنعت دامپروری، مصرف غیرضروری و غیرکارشناسی آنتی بیوتیکها باعث افزایش هزینههای تولید و کاهش ارزش غذایی طیور کشتاری میشود، ادامه داد: این داروها میتواند در گوشت و شیر باقی بماند و با مصرف مواد غذایی با منشا دامی وارد بدن انسان شود و مخاطراتی را برای سلامت او به وجود آورد.
وی با بیان اینکه مرغهای 42 روزه با وزنی در حدود یک کیلو و 500 گرم، دارای چربی و بقایای دارویی کمتری بوده و از سلامتی بالاتری نسبت به مرغهای سنگین وزن برخوردار هستند افزود: به دلیل نهادینه شدن فرهنگ اشتباه استفاده از مرغهای درشت در جامعه ما، مردم علاقه بیشتری به مصرف اینگونه مرغها دارند و این امر موجب شده تا تولیدکنندگان برای تامین نیازهای بازار به تولید مرغهای سنگین وزن روی بیاورند.
مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه مرغ بدون آنتی بیوتیک (ارگانیک) به صورت آزمایشی در سال گذشته وارد بازارهای استان شد، گفت: تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک در دستور کار اداره کل دامپزشکی استان بوده و در این راستا از تمام واحدهای داوطلب برای این امر دعوت و حمایت میشود که البته تاکنون تعدادی از واحدها برای این امر اعلام آمادگی کرده و در قالب این طرح تمام مراحل تولید مرغ از جوجهریزی تا زمان عرضه به بازار توسط متخصصان این اداره کل نظارت و مرغی عاری از هر گونه آنتیبیوتیک و در واقع دست نخورده توزیع میشود.
وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور از دامپزشکی کشورهای منطقه پیشروتر است، گفت: برای نخستین بار در کشور طرح برچسب گذاری و شناسنامهدار کردن لاشه گوسفند و گاو در تبریز آغاز شده که در این طرح، برچسبهایی حاوی مشخصات لاشه گاو و گوسفند اعم از نر یا ماده، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، نام کشتارگاه، کد لاشه و نام قصاب بر روی محصول زده شده و امکان بارکدگذاری محصول از این طریق فراهم میشود.
زندیه با بیان اینکه این طرح برای نخستین بار در کشور انجام میشود، افزود: این طرح به بحث شناسنامهدار کردن محصول، جلوگیری از تخلفات، امکان برقراری سیستم ردیابی محصول از دامداری تا مرکز عرضه کمک کرده و زمینه خوبی برای اجرای استانداردهای بهداشتی مانند haccp و coding بوده و با این برچسبها، امکان باز کردن از یک محصول و زدن روی محصول دیگر را نداشته و تا زمان تحویل به مشتری روی لاشه باقی خواهد ماند.
وی با بیان اینکه استفاده از محصولات ارگانیک که عاری از دارو و آنتی بیوتیک هستند باید فرهنگسازی شود، افزود: ضریب امنیت محصولاتی که زیر نظر اداره کل دامپزشکی تولید میشود بسیار بالا است و هم اکنون با 300 نفر همکار دولتی و 3 هزار نفر همکار بخش خصوصی، امر نظارت بر 60 هزار بهرهبردار بخش در حال انجام است.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجانشرقی با بیان اینکه اسلام جامعترین و کاملترین نگاه به نوع بشر و حقوق آن دارد، افزود: تحقق امنیت غذایی مردم که سازمان دامپزشکی متولی قسمت عمده آن میباشد عین تحقق حقوق بشر است./ر