یك فوق تخصص بیماری های كلیوی گفت: ماءالشعیر هیچ مزیتی نسبت به سایر مایعات ندارد و با وجود آن كه مبتلایان به سنگ كلیه باید مایعات زیادی مصرف كنند اما به هیچ وجه نباید نوشابه هایی مانند ماء الشعیر بنوشند چون مصرف این مایعات باعث تشدید سنگ سازی كلیه می شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ دكتر محسن نفر، فوق تخصص بیماری های كلیوی افزود: آب، بهترین مایع برای افزایش حجم ادرار مبتلایان به سنگ كلیه است. البته برخی بیماران حجم ادرار را با دارو یا دیورتیك هایی مانند برخی گیاهان مثل كاكل ذرت افزایش می دهند این در حالیست كه اگر حجم ادرار بدون مصرف آب افزایش یابد تاثیری بر سلامت بدن ندارد.


وی با بیان اینكه نوشیدن مایعات برای مبتلایان به بیماریهای دیگر كلیوی مفید نیست، تاكید كرد: مصرف مایعات از جمله آب برای مبتلایان به دفع پروتئین زیان آور است و آنان به مقدار بسیار كم و در صورت احساس تشنگی شدید مجاز به نوشیدن آب هستند.


این فوق تخصص بیماری های كلیوی درباه مصرف مایعات افراد سالم گفت: افرادی كه مبتلا به بیماریهای كلیوی نیستند، مصرف مایعات برای آنان مفید است و این كار باعث پیشگیری از ابتلای آنان به بیماری سنگ كلیه می شود.


وی با بیان اینكه آب، بهترین مایع مصرفی برای افراد سالم است تاكید كرد: مصرف مایعات دیگر مانند نوشابه ممكن است باعث بروز مشكلاتی برای این افراد شود. مایعاتی كه به عنوان نوشابه مصرف می شوند، حاوی اگزالات هستند كه زمینه ابتلا به سنگ كلیه را فراهم می كنند بنابراین بهتر است افراد از نوشابه هایی مانند نوشیدنی های گازدار و ماء الشعیر كمتر استفاده كنند چون قند بالای این نوشیدنی ها باعث افزایش قند خون و ابتلا به چاقی می شود.


این فوق تخصص بیماریهای كلیوی تاكید كرد: میزان مصرف آب افراد سالم به وضعیت شغلی آنان نیز بستگی دارد. به عنوان نمونه بدن ورزشكاران حرفه ای و افرادی كه در محیط های گرم كار می كنند به مایعات بیشتری نیاز دارد.


نفر در پایان حجم ادرار را بهترین معیار برای تعیین میزان نیاز بدن به مایعات دانست و اظهار كرد: لازم است افراد به رنگ ادرار خود توجه كنند. میزان مصرف آب هر فرد باید به اندازه ای باشد كه رنگ ادرار او را شفاف كند. رنگ ادرار كسانی كه آب كمی مصرف می كنند، شفاف نیست و هرچه قدر این رنگ تیره تر باشد به معنای كمتر مصرف شدن مایعات است./ح
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.