در یک پژوهش دقیق، عنوان شده افراد سالم که روزانه مولتی‌ویتامین مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که هیچ ویتامینی مصرف نمی‌کنند، نه سالم‌ترند، نه عمر طولانی‌تری می‌کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛حتما دیده‌اید که بعضی از پدر و مادرها شربت‌ها و ویتامین‌های مختلف را به کودکان خود می‌خورانند. شاید تبلیغ‌های مربوط به انواع ویتامین‌ها شما را هم جذب کرده‌اند. شاید هم بعضی از کودکان را می‌شناسید که ویتامین مصرف نمی‌کنند و سالم به نظر می‌رسند. ممکن است از خودتان پرسیده باشید آیا واقعا قرص های ویتامین لازمند؟ کدامیک از آنها بهترند و از هر کدام چقدر باید مصرف کرد؟ آیا ویتامین‌ها می‌توانند خطرناک باشند؟

 

واژه «ویتامین» از «ویتا» به معنی «زندگی» و «آمین» که ترکیب موجود در بعضی از ویتامین‌هاست، گرفته شده است. ویتامین‌ها مانند مواد معدنی نیستند و در واقع ترکیبات مولکولی هستند، در حالی که مواد معدنی از یک عنصر تنها ساخته شده‌اند.

 

با این تعریف همه ما به ویتامین نیازمندیم، بخصوص این که برای بیشتر مردم استفاده روزانه از مولتی‌ویتامین بی‌خطر است، اما از نظر پزشکی این کار فقط صرف هزینه اضافی است.

 

در یک پژوهش دقیق، عنوان شده افراد سالم که روزانه مولتی‌ویتامین مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که هیچ ویتامینی مصرف نمی‌کنند، نه سالم‌ترند، نه عمر طولانی‌تری می‌کنند.

 

از آنجا که بدن شما مقدار کمی ویتامین لازم دارد، با مصرف غذا بیش از آنچه که نیاز دارید، ویتامین دریافت می‌کنید. البته بعضی از افراد به علت رژیم غذایی خاص یا اختلال در جذب یک یا چند ویتامین نیاز به مصرف مکمل‌های ویتامینی دارند. توجه کنید که مصرف بیش از اندازه یک ویتامین می‌تواند خطرناک باشد.

چه کسانی به ویتامین اضافی نیاز دارند؟

وقتی شواهد واضحی از کمبود یک ویتامین خاص وجود دارد، درمان بسیار ساده است، اما وقتی صحبت از استفاده دائمی ویتامین به میان می‌آید، نظرات متخصصان مختلف است.

مردم هم اغلب نظر متخصصان را گوش نمی‌دهند و ویتامین‌هایی را مصرف می‌کنند که هیچ پزشکی توصیه نکرده است و خودشان را برای مصرف ویتامینی که به آنها توصیه می‌شود به زحمت نمی‌اندازند.

شواهد علمی، مصرف منظم قرص ویتامین را برای افراد زیر توصیه کرده‌اند:

 

 خانم‌های باردار: مهم‌ترین ویتامین در این دوره اسید فولیک یا فولات است که برخی از اختلالات حین تولد، مانند اختلال لوله عصبی را کاهش می‌دهد. به همین دلیل، زنانی که در سن باروری قرار دارند و احتمال باردار شدن آنها وجود دارد، تشویق می‌شوند حتی سه قبل از شروع بارداری، اسید فولیک مصرف کنند.

 

 خانم‌ها در دوران یائسگی: به آنها مکمل ویتامین «د» همراه با کلسیم توصیه می‌شود تا از پوکی استخوان و سایر بیماری‌های استخوانی جلوگیری شود.

 

 افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی: مکمل اسیدفولیک به این افراد توصیه می‌شود، به خصوص آنهایی که هموسیستئین بالا دارند.

 

گیاهخواران: به این گروه مولتی‌ویتامین توصیه می‌شود، زیرا بعضی ویتامین‌ها مانند ب12 فقط در منابع غذایی حیوانی وجود دارند. ریبوفلاوین (ویتامین ب2)‌، ویتامین «د» و ویتامین «آ» نیز برای آنهایی که گوشت یا غذاهای حیوانی مصرف نمی‌کنند لازم است. مصرف مولتی‌ویتامین به طور روزانه مقدار کافی از ویتامین‌ها را تامین می‌کند.

 

 سیگاری‌ها : مصرف بیشتر ویتامین «ث» و اسیدفولیک باعث کاهش بیماری در افرادی می‌شود که سیگار زیادی مصرف می‌کنند.

سالمندان: از آنجا که ضعف تغذیه در این گروه دیده می‌شود (به خصوص در آنها که بیمار و نحیف‌تر هستند)‌، کمبود ویتامین نیز شایع است. مولتی‌ویتامین برای پیشگیری از عوارض کمبود ویتامین در این گروه توصیه می‌شود./ص

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار