به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ سعيده معاني، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: جودوسر، نخودفرنگي، حبوبات، سيب، مرکبات و هويج حاوي فيبر محلول است که مصرف آن به کاهش کلسترول بد خون کمک مي کند.
وي افزود: بهتر است افراد روزانه از هر دو دسته فيبرهاي محلول و غيرمحلول در آب استفاده كنند كه استفاده از انواع نان هاي سبوس دار، انواع ميوه ها، انواع سبزي ها، حبوبات، انواع مغزها توصيه مي شود.
معاني تصريح كرد: مصرف موادغذايي فيبردار بايد در 3 وعده اصلي غذايي و دو ميان وعده تقسيم شود و براي پيشگيري از نفخ از مصرف زياد مواد غذايي فيبردار در يک وعده خودداري شود.
اين كارشناس تغذيه ادامه داد: به جاي مصرف نان هاي سفيد كه فاقد فيبر مي باشد از انواع نان هاي سبوس دار و نان سنگک استفاده شود همچنين به جاي استفاده از انواع کمپوت بهتر است از انواع ميوه هاي تازه که داراي فيبر بيشتر و قند کمتري هستند استفاده شود.
معاني خاطرنشان كرد: به جاي استفاده از پلوهاي ساده توصيه مي شود پلوهاي مخلوط مانند عدس پلو، لوبيا پلو، ماش پلو بيشتر مصرف كنند به اين ترتيب فيبر بيشتري دريافت مي كنند و سالاد و سبزي خوردن را در برنامه غذايي روزانه خود بگنجانند.
وي افزود: به جاي استفاده از موادغذايي تهيه شده از آرد سفيد و يا آرد سبوس گرفته (انواع کيک و شيريني، ماکاروني) توصيه مي شود از موادغذايي حاوي فيبر مانند ماکاروني فيبردار و کيک هاي تهيه شده با آرد کامل استفاده كنند.
به گفته كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، يک رژيم غذايي متعادل که ميوه، سبزي، حبوبات و غلات کامل مثل نان سبوس دار در آن وجود داشته باشد نياز ما را به فيبر و ساير مواد غذايي تامين مي كند./ح