به گزارش باشگاه خبرنگاران، علی آبده در جمع خبرنگاران افزود: همچنین طی این مدت سازمان تعاون روستایی چهار هزار تن از محصولات كشاورزی نظیر خرما، گندم، چای ترش، برگ حنا، پیاز و هندوانه را از تولیدكنندگان سیستان و بلوچستان در قالب نرخ توافقی خریداری كرد.
وی بیان كرد: امسال سازمان تعاون روستایی برای تامین نان روستائیان سیستان و بلوچستان 16 هزار تن آرد را به ارزش 70 میلیارد ریال خریداری و در سطح روستاهای استان توزیع كرد.
وی اظهار داشت: همچنین طی 10 ماه نخست امسال نمایندگیهای تعاون روستایی سیستان و بلوچستان 120 هزار لیتر انواع فرآورده نفتی شامل نفت سفید، گازوئیل و بنزین به ارزش 20 هزار میلیارد ریال خریداری و بین روستاییان توزیع كرد.
وی با بیان اینكه برای نگهداری تولیدات كشاورزان سیستان و بلوچستان ظرفیتی در شبكه تعاون روستایی استان وجود ندارد، گفت: از این رو سردخانه های دومداره با ظرفیت سه هزار تن و امكان تامین دو دمای بالای صفر برای نگهداری محصولات كشاورزی و زیر صفر برای نگهداری مواد پروتئینی در استان ایجاد شد.
آبده ادامه داد: همچنین شبكه تعاون روستایی برای ایجاد فرصت به منظور فروش محصولات كشاورزی توسط تولیدكنندگان، ایجاد فروشگاههای عرضه محصولات را در دستور كار قرار داد و تاكنون سه هزار و 500 متر مربع فضای فروشگاهی با اعتبار چهار میلیارد ریال در استان ایجاد شده است و در آینده توسعه می یابد.
وی با بیان اینكه امسال عملیات اجرایی احداث هشت جایگاه عرضه سوخت در سیستان و بلوچستان آغاز شد، گفت: پراكندگی روستاها ضرورت توسعه جایگاههای عرضه سوخت را بیشتر كرده است و این اقدام در وقت و هزینه های روستائیان صرفه جویی می كند.
مدیر كل تعاون روستایی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: با هدف فرآوری محصولات كشاورزی این اداره یك مركز رنگ آوری موز با اعتبار چهار میلیارد و 500 میلیون ریال ایجاد كرده است.
آبده در ادامه تشكیل نظام صنفی كشاورزی شهرستانهای 14 گانه سیستان و بلوچستان را از دستاوردهای بخش كشاورزی طی سال جاری برشمرد و گفت: همچنین یك نظام صنفی كشاورزی استانی متشكل از نمایندگان شهرستانی شكل گرفت تا فرد منتخب این تشكل به عنوان نماینده استان عضو نظام صنفی كشوری شود.
وی اظهار داشت: برای توانمندسازی زنان روستایی نیز سه تعاونی روستایی در سیستان و بلوچستان تشكیل شد تا با ارایه كمكهای بلاعوض به زنان موجبات اشتغال آنان را فراهم كند و تاكنون برخی زنان روستایی فعالیت های ثمربخشی را در بخش تولید قارچ و پرورش محصولات گلخانه ای داشته اند./س