رئیس شبكه بهداشت و درمان شهرستان دماوند گفت: تامین غذای مغذی و سالم سبب ارتقای سلامت و افزایش بازده كاری كارمندان و كاهش اضافه وزن و چاقی می شود.

دكتر سید 'مهدی معززی' در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: افراد شاغل، بخش قابل توجهی از جمعیت فعال كشورمان را تشكیل می دهند حداقل یك سوم روز و یا حتی نصف روز خود را در محیط كار می گذرانند و بطور معمول یك وعده غذایی و یك میان وعده خود را در محیط كار مصرف می كنند.

وی با اشاره به نكات ضروری برای داشتن تغذیه مناسب در محیط كار افزود: در صورتی كه امكان انتخاب غذا در رستوران محل كار وجود دارد از غذاهای بخارپز، آب پز و یا كبابی به جای غذاهای چرب و سرخ شده استفاده شود و با توجه به اینكه تداوم كار نشسته و بدون تحرك می تواند موجب اختلال در كاركرد دستگاه گوارش و ایجاد یبوست شود، بهتر است از نان و غلات كامل استفاده گردد.

رئیس شبكه بهداشت و درمان شهرستان دماوند با بیان اینكه به جای گوشت قرمز غذاهایی كه با ماهی و یا مرغ تهیه شده اند مصرف گردد، بیان داشت: در صورتی كه امكان انتخاب نیست تمامی چربی های گوشت قرمز را قبل از مصرف جدا كنید.

این مسوول با اشاره به نوشیدنی ها و مصرف قند در وعده های غذایی نیز گفت: بجای نوشابه های گازدار كه مقدار زیادی مواد قندی و كافئین وارد بدن كرده و منجر به چاقی می شوند، از نوشیدنی های سالم تر مانند آب و دوغ كم نمك و بدون گاز استفاده شود و در میان وعده ها به جای مصرف مواد قندی، شیرینی و یا بیسكویت بهتر است، انواع سبزی و صیفی جات مثل خیار، گوجه فرنگی، كاهو، هویج، میوه ها و یا لقمه هایی كه در منزل تهیه شده اند را مصرف نمود.

معززی به تغذیه افراد در مشاغل شیفتی اشاره داشت و افزود: وعده اصلی خود را در بعد از ظهر و یك وعده غذایی در نیمه زمان شیفت میل كنید و غذاهای چرب، سنگین و پر ادویه كه سبب خواب آلودگی و كاهش كارایی می شود، مصرف نكنید.

وی ادامه داد: در بین دو وعده غذایی میوه مصرف نمایید تا ویتامین های مورد نیاز به خصوص ویتامین های 'ب' و 'ث' كه در كاهش فشارهای كاری و استرس سودمندند به مقدار كافی دریافت شود.

این كارشناس تغذیه با بیان اینكه كم بودن وعده های غذایی و زیاد بودن حجم هر وعده به سوء تغذیه و بروز اختلالات متابولیك در افراد منجر می شود، تاكید كرد: توجه به تنوع و تكرار وعده های غذایی از اهمیت ویژه ایی برخوردار است.

رئیس شبكه بهداشت و درمان شهرستان دماوند یكنواخت بودن برنامه غذایی را سبب كسالت و بی توجهی و در نهایت بروز اختلالات تغذیه عنوان و توصیه كرد در هنگام سرخ كردن غذا از روغن مناسب با نشان استاندارد و مخصوص سرخ كردنی به ویژه برای جلوگیری از به هدر رفتن ویتامین ها استفاده شود.

معززی افزود: استفاده از میوه و سبزی تازه، مصرف نوشیدنی سالم همچون دوغ و آب، صرف نمك یددار در غذا و غیره مورد توجه قرار گیرد كه با پیروی از یك الگوی غذای سالم در محیط كار نه تنها از اضافه وزن و چاقی، ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت پیشگیری كرده اید، بلكه باعث بهبود عملكرد و افزایش بازده كاری خود خواهید شد./س


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.