شناختن علایق و استعداد های ذاتی و همچنین کسب مهارت ها در این زمینه ما انسانها را به سوی راهی هدایت خواهد کرد که مسئولیت کاری وشغلی خود را در زندگی و موقعیت های اجتماعی با موفقیت بیشتر شروع و به پایان برسانیم و ضمنا از انجام وظیفه ای که در مسیر کاری ما وجود دارد و برعهده ما گذاشته شده است با توانائی و نشاط بیشتری برآئیم.

به گزاش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، آدمهای زیادی هستند که فقط به خاطر دغدغه معاش هر روز سرکار می روند و شب برمی گردند اما این وحشتناک است که تمام ساعتهای مفید روزتان تمام ساعت های زندگیتان را هم در فکر کاری باشید که از آن منتفر هستند یا حداقل دوستش ندارید ! ولی چگونه می توان خود را به جد به کار و شغلی که انجام می دهیم علاقه مند کرد و از محاسن که پس این علاقه مندی وجود دارد بهرمند شد؟
چگونه شغل خود را دوست داشته باشیم؟ تا بتوانیم مسئولیت شغلمان را به نحو احسن انجام بدهیم و از طرفی بسیاری از ما تصور می کنیم که رضایت کامل کاری زمانی حاصل می شود که کاری ایده آل داشته باشیم اما این فرضیه چند اشکال دارد، اول از همه برای انجام کاری که دوست دارید لازم است شخصی باشید که دراین کار بخصوص، موفق خواهد بود یعنی با آگاهی و اطلاعات کافی و صرفا داشتن یک شغل، دلیل بر مناسب بودن شخص برای آن نیست، حالا صفاتی را که شما در بیشتر شغل رویاییتان مفید خواهند بود متذکر شوید ممکن است شما بسیار لایق و مشوق خوبی برای دیگران باشید خوب به چرا از این صفات در پیشبرد شغل فعلی استفاده نکنید؟ این صفات و قابلیت ها کمک می کنند تا در شغل فعلی خود همانقدر موفق شوید که می خواهید در شغل رویائی خود موفق باشید.
براساس نظریه های کارشناسان علوم اجتماعی بسیاری از ما خود را در شرایطی می یابیم که در آن از توانایی های ما استفاده نمی شود اگر در چنین موقعیتی هستیم باید سعی خود را بر ‌آن هدفی قرار دهیم که درجهت استعداد ها و نیازهای محل کارمان متمرکز شود که این اولین قدم شناختن توانایی و منطبق کردن آن بر نیاز های محل کار و تحقیق و تشخیص مسئولیت و خواسته های شغلی و فردی خواهد بود.
بر اساس نظر رفتار شناسان و محققان علوم اجتماعی اگر از آغاز در انتخاب شغل بر اساس رضایت فردی و علاقه شخصی همراه با توانمند یها و تشخیص های کسب شده گام برداشته شود افراد نیز بهتر می توانند از شغل خود لذت برده و نهایتا مسئولت خود را درست انجام دهند.
جعفر بای روانشناس و پژوهشگر علو م اجتماعی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: اگر نیاز اجتماعی را به عنوان یکی از شاخص های تعیین شغل در جامعه در نظر بگیریم باید متذکر شد که فعالیت افراد دچار چالش هاو مشکلات شغلی نخواهد شد و نتیجتا با عدم رضایت شغلی همراه نخواهد بود.
این روانشناس و پژوهشگر علوم اجتماعی با اشاره به اینکه اشتغال مفید همراه با ابتکار و نوآوری خود از فاکتور های اصلی و مهم موفقیت شغلی خواهد بود ، افزود: ایجاد خلاقیت در کار ، تنوع احساس سودمندی و ارزشمندی را ، برای افراد به همراه خواهد داشت و این رضایت مندی طی انجام فعالیت های روزانه و شغلی منجر به ایجاد علاقه اشخاص به نوع شغل و حرفه آنها خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه افزایش بازده کاری در شغل افراد نیز به تبع بیشتر خواهد شد و به روند کیفیت آن مسیر صعودی می بخشد تصریح کرد: این امر رضایت درونی را نیز به همراه داشته و فرد خود را با محیط کار و نوع فعالیت سازگار می كند.
ولی جدایی از این مباحث آیا همه کسانی که شاغل هستند و صرفا برای امر امرار و معاش کار می کنند علاقه ای به کاری که انجام می دهند دارند؟ و شاید می توان گفت از آن لذت نمی برند ولی چاره ای برای آنها نیست و روز مره گی و خستگی کلان آور آن برایشان تحمل ناپذیر  است ، جعفر بای روانشناس و پژوهشگر علوم اجتماعی می گوید: مهارت ایجاد و علاقه شغلی خود از توانایی های فردی ریشه در استعداد های افراد خواهد داشت و تزریق آن به نوع فعالیت از عوامل جلو گیری از کاهش کیفیت و کمیت شغلی است.
بنابر این بر اساس این گزارش می توان اینگونه نتیجه گیری كردکه مهارتها وخلاقیت های اشخاص در پیشبرد موقعیت های اجتماعی و شغلی بسیار تاثیر گذار بوده و چه به لحاظ علاقه و یا نداشتن علاقه بسته به نوع فعالیت در رشد و موقعیت گسترش و موقعیت کاری افراد جامعه حائز اهمیت است./ل

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۶:۱۰ ۲۴ مهر ۱۳۹۲
خوب بود
آخرین اخبار