به گزارش حوزه دفاعي امنيتي باشگاه خبرنگاران، در خجسته ایام دهه مبارک فجر و در طلیعه روز فناوری فضایی فرزندان رشید ملت ایران در سازمان صنایع هوافضا موفق شدند ماهواره نوید علم و صنعت را به صورت بومی در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است را با شعار جاویدان الله اکبر و رمز مقدس یا مهدی ادرکنی با ماهواره بر جدید سفیر نوید به فضا پرتاب کنند و در مدار زمین قرار دهند.
سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: سازمان صنایع هوافضا بعد از پرتاب موفق ماهواره های امید و رصد به فضا در سومین تجربه موفق پیاپی خود با قرار دادن ماهوراه نوید علم صنعت در مدار زمین فناوری پرتاب انواع ماهواره را به فضا در کشور نهادینه کرد.
وحيدي در تشریح این دستاورد دفاعی اظهار داشت: پرتاب ماهواره نوید علم صنعت، نوید بخش مشارکت فعال دانشگاه ها در توسعه امور فضایی و مقدمه نهادینه شدن این مهم در مراکز علمی و دانشگاهی کشور در چارچوب بهره برداری صلح آمیز از فضاست.
وزیر دفاع همکاری سازندگان ماهواره نوید علم صنعت را با مجموعه سازمان هوا فضا به عنوان پرتاب کننده ماهواره نقطه عطفی در همکاری میان این صنعت و دانشگاه ها بیان کرد و افزود: در آینده این روند با شتاب و جدیت بیشتری تدام خواهد یافت.
وي در تشریح نحوه عملکرد ماهواره بر جدید سفیر نوید گفت: این ماهواره در مدت ماموریت پس از پرتاب مراحل سه گانه ای را طی می کند؛ در مرحله اول پس از اتمام کار موتور مرحله اول، جدایش مرحله اول انجام می شود.
وزير دفاع افزود: در مرحله دوم بعد از جدایش مرحله اول و قبل از جدایش ماهواره پوشش بیرونی آن (فیرینگ) از ماهواره بر جدا می شود و زمینه را برای قرار گرفتن ماهواره در مدار مهیا می کند.
سردار وحیدی ادامه داد: در مرحله سوم با رسیدن سرعت لحظه ای ماهواره بر به حد مورد نیاز در آخرین مرحله جدایش ماهواره صورت گرفته است و ماهواره در مدار مورد نظر قرار می گیرد.
وحيدي افزود: بهینه کردن سیستم و زیر سیستم های طراحی و ساخت ماهواره بر سفیر ایجاد زیر ساخت های مناسب و کسب توانمندی برای طراحی و ساخت ماهواره برها ورود به بازار جهانی خدمات فضایی به واسطه پرتاب ماهواره ها استفاده حداکثری از توانمندی های داخلی در توسعه علوم و فناوری های فضایی از دستاوردهای طرح ماهواره سفیر نوید است.
وي در ادامه گفت: برای رهگیری ماهواره بر در حین عملکرد متوالی موتور مرحله اول و دوم و نیز در زمان استقرار ماهواره در مدار زمین از چند ایستگاه زمینی که در نقاط مختلف کشور قرار گرفته است، استفاده می شود.
وحيدي افزود: طراحی و ساخت ایستگاه های مورد استفاده در داخل کشور به دست متخصصان ایرانی صورت پذیرفته و این ایستگاه ها شامل ایستگاه رهگیری، ایستگاه تله متری و فرمان و ایستگاه مرکزی است.
وزير دفاع گفت: ایستگاه رهگیری وظیفه رهگیری ماهواره بر سفیر در کل مسیر پرتاب و رهگیری ماهوراه و دریافت اطلاعات مداری در زمان استقرار ماهواره در مدار را عهده دارد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: ایستگاه تله متری و فرمان با استفاده از اطلاعات دریافتی از ایستگاه های رهگیری ماهواره را رهگیری می کند و وظیفه دریافت اطلاعات تله متری از ماهواره و ارسال فرامین به ماهواره را به انجام می رساند و ایستگاه مرکزی با استفاده از اطلاعات دریافتی وظیفه هدایت و کنترل ماهواره و ماهواره بر و همچنین کنترل تله متری و فرمان ماهواره را بر عهده دارد.
وي با تبریک این موفقیت مهم به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، ریاست جمهوری اسلامی ایران که همواره مشوق و پشتیبان ما در این عرصه بودند، ملت شریف ایران، متخصصان و دانشمندان صنابع هوا فضا، استادان و دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، تصریح کرد: در آینده نه چندان دور دستاوردهای درخشانتری در حوزه ماهواره و ماهوراه برها به مرحله ظهور می رسد.
سردار وحیدی با اشاره به اینکه یکی از راههای توسعه پیشرفت کشور دستیابی به فناوری فضایی و تسلط و اشراف علمی و فنی در این حوزه راهبردی است، گفت: ان شاالله با گامهای بلندی که تاکنون در این حوزه برداشت شده است و برنامه هایی که در آینده داریم بتوانیم به قطب هوا فضایی در منطقه تبدیل و اهداف سند چشم انداز کشور را در این حوزه با موفقیت تحقق بخشیم./س2