یک متخصص زنان، زایمان و نازایی گفت: به منظور پیشگیری از سرطان سینه، انجام ماموگرافی در زنان بالای 39 سال اجباری است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ دکتر سهیل رنجبر، متخصص زنان، زایمان و نازایی ظهار داشت:احساس توده ای بدون درد در پستان، حساسیت، تورم، قرمزی، پوسته پوسته شدن، فرورفتگی، زخم پستان، سوزش نوک پستان، تغییر در اندازه و شکل پستان و درد ناشی از پستان های متورم و بسیار سنگین و هرگونه تورم غدد لنفاوی زیر لغل از علایم و نشانه های سرطان سينه به شمار می رود.
وی افزود:به طور معمول توده ی سرطانی سفت، بدون درد تا حدودی نا منظم است و به ندرت نرم، حساس و مدور می شود، درد و تورم بیش از شروع قاعدگی ماهیانه امری طبیعی است و جزء علایم شایع سرطان سينه به حساب نمی آید.
این متخصص زنان، زایمان و نازایی تصریح کرد:به هر حال به محض احساس یافتن توده ای جدید در پستان یا ضخامت و لمس آن در معاینه دستی باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه شود.
رنجبر گفت:توده ی مزبور ممکن است به سبب رشد بیش از اندازه ی بافت سالم یا تومورهای خوش خیم و بدخیم پستان ایجاد می شود بنابر این به منظور تشخیص سرطان پستان معاینه فیزیکی پستان، سونوگرافی و ماموگرافی از هر دو سینه توصیه می شود.
وی ادامه داد:به منظور پیشگیری از سرطان سینه، زنان باید در سنین 20 سالگی هر ماه پس از پایان قاعدگی سینه های خود را زیر دوش آب معاینه کنند همچنین معاینه مرتب پستان ها از 30 سالگی و زنان یائسه و انجام ماموگرافی اجباری از 39 سالگی توصیه می شود.
این متخصص زنان، زایمان و نازایی اظهار داشت: تغییر برنامه غذایی بر پایه غذاهای کم چرب و کم کالری، پرهیز از مواد بسیار چرب و مصرف روغن زیتون، امگا 3 و 6 سیر، سویا، مواد حاوی فیبر، ویتامین D و ورزش در پیشگیری از سرطان پستان مؤثر است./ح

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار