جواد شمقدری در دیدار با مسئولان سینمایی وزارت فرهنگ ترکیه عنوان کرد که سینمای ایران در آستانه تغییر و تحولات بزرگی است که نمونه آن افزایش تولید سالانه تا 300 فیلم در پنج سال آینده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛صبح روز گذشته مدیران فرهنگی و سینمایی وزارت فرهنگ و توریسم کشور ترکیه در دفتر معاون امور سینمایی با وی دیدار کردند. در این جلسه بلند آراسلی مدیر کل روابط خارجی و هماهنگی امور اروپایی ترکیه و اوکان یوجه مدیر امور سینمایی ترکیه و هیات همراه حضور داشتند.

در این جلسه بلند آراسلی مدیرکل روابط خارجی و هماهنگی امور اروپایی ترکیه با اشاره به روابط دوستانه دو کشور درخصوص برگزاری سال فرهنگی ایران و ترکیه که پیشنهاد آن برای سال 2013 و 2014 است توضیحاتی ارائه کرد و سپس اوکان یوجه مدیر امور سینمایی ترکیه با اظهار خرسندی از حضور در کشور ایران در خصوص تغییر و تحولاتی که پس از سال 2004 بر اساس قوانین و مقررات وضع شده در سینمای ترکیه رخ داده است، توضیحاتی را ارائه و اظهار تمایل کرد تا با روند فیلمسازی در ایران آشنا شود.

در این دیدار جواد شمقدری ضمن خوش‌آمد‌گویی به مدیران فرهنگی ترکیه با اشاره به اشتراکات فرهنگی فراوان و ارتباط عمیق فرهنگی بین دو کشور در خصوص ظرفیت‌های همکاری بین دو کشور تأکید کرد. معاون امور سینمایی با اشاره به پخش برخی از فیلم‌های ترکیه از تلویزیون ایران، آن‌ها را دارای مفاهیم معنوی و دینی دانست و عنوان کرد سینمای ایران از ابتدا به دنبال این موضوع بوده است.

وی پیشنهاد کرد کمیته‌ای پژوهشی به جهت فراهم آوردن فضایی کارگاهی و آموزشی به جهت ارتقاء محتوا و ساختار آثار سینمایی دینی و معنوی دو کشور تشکیل شود.

در ادامه معاون امور سینمایی اعلام کرد سینمای ایران در آستانه تغییر و تحولات بزرگی است که نمونه آن افزایش تولید سالانه تا 300 فیلم در پنج سال آینده است که 30درصد این فیلم‌ها قرار است با توجه به الگوی تولید مشترک ساخته شوند. شمقدری این موضوع را برای سینمای ترکیه فرصت مناسبی قلمداد کرد و خواستار گسترش روابط سینمایی فی‌مابین شد، ساخت فیلم با موضوعات مشترک مانند تولید فیلم مولانا که صحبت‌هایی راجع به آن انجام شده است، ساخت شهرک‌های سینمایی، تضمین سرمایه بخش خصوصی در روند فیلمسازی دو کشور و رساندن محصولات سینمایی ایران به علاقه‌مندان و مهاجرین ترک از جمله مواردی بود که معاون سینمایی در این جلسه مطرح کرد.

جواد شمقدری با اشاره به اینکه عده‌ای هستند که می‌خواهند روابط دوستانه دو کشور مخدوش گردد، ضمن اعلام حساسیت مدیریت سینمایی کشور مبنی بر اینکه روابط سینمایی و فرهنگی دو کشور ایران و ترکیه دستخوش تعرض نشود، از مقامات فرهنگی ترکیه نیز خواست تا آنان نیز نسبت به کشور قدرتمند و سرافراز ایران چنین حساسیتی داشته باشند.

 

در ادامه جلسه بهمن حبشی مدیر کل دفتر جشنواره‌ها و مجامع سینمایی برگزاری جشنواره‌ای مشترک با موضوع تحکیم خانواده را پیشنهاد داد

 

- چهارمین هفته فیلم ایران در ترکیه با حضور مسئولین و هنرمندان دو کشور ایران و ترکیه وباهمت موسسه رسانه های تصویری در دانشگاه دوکوز ایلول ازمیر برگزار شد.

 

این برنامه با حضور محمد احمدی و حمید فرخ نژاد کارگردان و بازیگر فیلم سینمایی "حقیقت گمشده"، دکتر خلیل کوسه معاون رئیس دانشگاه دوکوز ایلول، اساتید، دانشجویان ترکی و ایرانی و همچنین علاقه مندان سینمای ایران، توسط موسسه رسانه های تصویری در مرکز فعالیتهای فرهنگی و آموزشی دانشگاه دوکوز ایلول ازمیر ترکیه افتتاح گردید.

 

درمراسم افتتاحیه محمد احمدی ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری هفته فیلم ایران در شهر فرهنگی ازمیر افزود: این باعث افتخار من است که یکی از فیلم های من در این هفته فیلم به نمایش در خواهد آمد، سینمای ایران بعد از انقلاب اسلامی مسیر رو به رشدی را طی کرده است.

 

کارگردان فیلم "حقیقت گمشده" ادامه داد: امروز در دنیا کمتر فستیوالی است که در آن فیلم های ایرانی به نمایش درنیاید و جایزه کسب نکند ، در مجموع در سینمائی کار می کنم که به خاطر جذب مخاطب از مقولاتی مانند خشونت و مسائل غیر اخلاقی استفاده نمی کند و شهرت سینمای ایران به خاطر مفاهیم انسانی است که در آن به کار برده می شود.

 

وی افزود:در حال حاضر بین 70 تا 100 فیلم در سال تولید می گردد که حدود 25 در صد آنها به فستیوالهای مهم بین المللی راه می یابند.

 

در ادامه مراسم دکتر خلیل کوسه با تشکر از برگزارکنندگان این هفته فیلم افزود: امیدوارم برگزاری اینگونه برنامه ها باعث نزدیکی فرهنگی بیشتر دو ملت به یکدیگر شود.

 

در پایان این مراسم نیز فیلم «حقیقت گمشده» به کارگردانی محمد احمدی به عنوان فیلم افتتاحیه به نمایش در آمد.

 

همچنین؛ درطی این مدت برگزاری این هفته فیلم، نشست های خبری با حضور محمد احمدی کارگردان و حمید فرخ نژاد بازیگر فیلم سینمایی حقیقت گمشده برگزارشد که در این نشست دانشجویان واهالی هنر به بحث وبررسی در خصوص سینمای ایران و چشم انداز آینده آن پرداختند.

 

لازم به ذکر است؛هفته فیلم ایران در ازمیر با نمایش ده فیلم ایرانی ( حقیقت گمشده، یوسف پیامبر(ع)، ایستگاه بهشت، کنعان، حس پنهان، بهشت دوزخ جهنم، پستچی سه بار در نمی زند، آل، امشب شب مهتابه و روز شیطان با زیرنویس ترکی استانبولی درمرکز فعالیتهای فرهنگی دانشگاه «دوکوز ایلول ازمیر» به نمایش درآمدند. /ه

 


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار