به گزراش باشگاه خبرنگاران هادربادی در مراسم بهره برداری از طرح های عمرانی کشاورزی خراسان جنوبی سطح زير کشت محصول زرشک خراسان جنوبي را حدود 11 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: شهرستان هاي قاينات، بيرجند، درميان و سربيشه بيشترين زمين هاي زيرکشت زرشک را دارند.
وی درباره به کارگيري روش هاي سنتي خشک کردن زرشک و نابودي بخشي از محصول گفت: اهالي برخي مناطق به علت نداشتن مکان مناسب براي خشک کردن محصول از پشت بام و سطوح آماده شده در کنار باغ ها استفاده مي کنند که اين امر مي تواند هنگام مواجه شدن با آب و هواي نامناسب زيان زيادي به محصول و کشاورز وارد و از نظر بهداشتي هم مشکلاتي ايجاد کند.
هادربادی در ادامه به احداث حدود هزار جايگاه بهداشتي در مناطق مختلف استان در آينده اشاره کرد و گفت: از محل اعتبارات طرح پنجره واحد کسب و کار خرد طرحي تهيه شد و به تاييد نمايندگان دفتر نظارت و هماهنگي بر سياست هاي توليدي و زيربنايي رياست جمهوري رسيد که با حضور کارشناس بررسي و براي تصويب نهايي به تهران ارسال شد و پس از صدور موافقت اصولي براي احداث هزار واحد جايگاه بهداشتي با اعتبار احداث هر واحد حداکثر 85 ميليون ريال در روستاها اقدام خواهد شد.
وي برگزاري جشنواره و همايش ها را جايگاهي مناسب براي ارتباط بيشتر دست اندرکاران بخش هاي مختلف توليد، فرآوري، بازاريابي، صادرات و ايجاد هماهنگي بيشتر و برنامه ريزي دقيق تر در زمينه محصولات کشاورزي دانست که در مجموع مي تواند به افزايش کمي و کيفي محصول بينجامد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: از آن جا که زرشک و زعفران جزو محصولات اصلي استان است و تقريبا جزو محصولات منحصر به فرد محسوب مي شوند بنابراين برگزاري جشنواره ها مي تواند به شناخت کامل اين محصولات از قبيل خواص دارويي، ارزش غذايي و ميزان ارزآوري آن ها کمک کند.
هادربادی در پاسخ به اين که چرا پايه قيمت زرشک و زعفران استان از شهرهاي بزرگي مانند تهران و مشهد تعيين مي شود، گفت: به علت گسترده بودن بازار شهرهاي بزرگ و وجود امکانات و زيرساخت هاي صادرات، اين شهرها نقش بسيار زيادي در تعيين قيمت دارند./س