![در برابر استفاده شبانهروزی نوجوانان از موبایل چه کنیم؟](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/18/20324023_435.jpg)
عبدالرفيع حقيقت،شاعر در گفتگو با خبرنگار بخش ادب باشگاه خبرنگاران ضمن بيان مطلبي با مضمون تاثيرگذاري بالاي حافظ خواني مرسوم در ميان چله نشينان شب يلدا در ايجاد اتحاد فرهنگي و ملي عميق در ميان ايرانيان، افزود:اهميت حافظ خواني در شرايط خاص حاكم بر زندگي ماشيني،بيشتر از گذشته شده و به تمامي روزهاي سال عموميت داده شده است
وي گفت:افزايش اهميت حافظ خواني از افزايش اعتقاد ملي اقوام مختلف ساكن در ايران و تلاش مسئولان به ايجاد انسجام ملي و فرهنگي ميان آنها با هدف رفع آسيبهاي ناشي از تهاجم فرهنگي ساير كشورها به كشورما،نشات مي گيرد.
اين شاعر تاكيد كرد:امروزه جنبه هاي اينترنتي حافظ خواني برخلاف كتابخواني و خوانش سنتي كتابهاي مفاخر بزرگي چون حافظ،پررنگ تر شده اند.
*حافظ خواني در شب يلدا جايگاه خود را از دست داده است
همچنين؛سعيد بيابانكي،درباره جايگاه حافظ خواني در شب يلدا گفت:حافظ خواني در شب يلدا با توجه به تندروي هاي برنامه هاي مختص به اين شب همچون شب نشيني به معناي توجه بيشتر به مصرف تنقلات و ميوه جات، جايگاه خود را از دست داده است.
وي افزود:يلدا در ايران باستان به معناي شب زايش نور و روشني بوده و مردم در اين شب به احياي سنت هاي ديرينه مي پرداختند.
اين شاعر اظهار داشت:امروزه توانايي خوانش اشعار حافظ،تا اندازه زيادي ضعيف شده و اين امر نتيجه اي جز تضعيف رشته ارتباطي ميان خوانندگان با فرهنگ كهن ايران را به دنبال ندارد.
بيابانكي با اشاره به اهميت احياي سنت هايي چون حافظ خواني و مثنوي خواني،خاطرنشان كرد:احياي حافظ خواني و مثنوي خواني در تمامي شب هاي سال به افزايش سطح كتابخواني در كشور كمك مي كند.
*حافظ خواني در زمره مباحث مطرح در زمينه مطالعه قرار نمي گيرد
همچنين؛فاضل نظري شاعر،با اشاره به ناتواني سنتي چون حافظ خواني در شب يلدا درحفظ جايگاه هميشگي خود،گفت:حافظ خواني به دلايلي چون تغيير ساختار زندگي،آفرينش ارزش هاي تازه و تفاوت نحوه ي يادكرد سنت هاي گذشته،جايگاه خود را در شب يلدا حفظ نكرده است.
وي خاطرنشان كرد:مسئولان با توجه به ضرورت حفظ سنت هاي فرهنگي،نيازمند تبيين راهكارهايي درجهت احياي سنت هاي گذشته هستند./ه