به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، حسن الماسی اظهار داشت: استعمال دخانیات به عنوان عامل خطر ثابت شده در ابتلا به سرطانهای دهان، حنجره، ریه، پانکراس، مثانه، کلیه، مری و معده بوده و از عاملهای خطر احتمالی در سرطانهای روده بزرگ، دهانه رحم، سرطان خون، کبد، غدد فوق کلیوی، کیسه صفرا، حفره بینی و سینوسها به شمار میرود.
وی با اشاره به نامگذاری هشت تا 15 بهمنماه هر سال به عنوان هفته ملی مبارزه با سرطان در ایران افزود: 90 درصد سرطانهای ریه و 83 درصد مرگ و میر ناشی از این سرطان در اثر استعمال دخانیات است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: مواجهه زودرس با دود سیگار مخصوصاً در کودکان و نوجوانان خطر سرطان ریه را در آنها چندین برابر افزایش میدهد.
این مسئول با اشاره به اینکه با مصرف روزانه 20 نخ سیگار، خطر سرطان لوزالمعده در مردان را پنج برابر و در زنان شش برابر افزایش مییابد، عنوان کرد: احتمال ابتلاء به سرطان تمام و مثانه در مردان و زنان سیگاری به ترتیب 70 درصد و 40 درصد افزایش مییابد.
الماسی با اشاره به وجود بیش از 4 هزار ماده شیمیایی در دود سیگار گفت: بیش از 40 نوع از این ماده شیمیایی سرطانزا است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان مصرف تنباکو در فرمهای جویدنی و مصرف پیپ را یک عامل خطر مهم برای سرطانهای دهان،حلق و مری ذکر کرد.
الماسی ابراز داشت: افراد سیگاری دو برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست میباشند.
وی با اشاره چندین برابر بودن مقدار نیکوتین قلیان نسبت به نیکوتین سیگار تصریح کرد: به علت وجود مقادیر زیادی از مونوکسید کربن در سوخت زغالی قلیان، مصرف یک قلیان با مصرف 45 تا 70 نخ سیگار در عرض یک ساعت برابر است.
این مسئول با بیان اینکه سرطانها از مهمترین بیماریهای غیر واگیر هستند، عنوان کرد: سرطان دومین عامل شایع مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته و سومین عامل در کشورهای در حال توسعه است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اذعان داشت: در حال حاضر سرطان عامل 12 درصد مرگ و میرها در سراسر جهان میباشد.
الماسی با بیان اینکه سرطان سومین عامل مرگ و میر درا یران است، متذکر شد: در ایران سالانه بیش از 30 هزار نفر در اثر ابتلاء سرطان جان خود را از دست میدهند./ر